Home » Свят » Китайка убеди 20-те си гаджета си да ѝ купят айфони, продаде ги и си купи къща
Китайка убеди 20-те си гаджета си да ѝ купят айфони

Китайка убеди 20-те си гаджета си да ѝ купят айфони, продаде ги и си купи къща

Китайка успя да убеди 20-имата си интимни приятели да ѝ купят 20 броя iPhone 7 и след това ги продаде на сайт за рециклиране, за да си купи къща.

Тя успява да вземе около 725 паунда за всеки един и използва средствата да внесе депозит за нов дом.

Случаят беше разкрит от китайската платформа Tian Ya Yi Du и написан от потребител с псевдоним Proud Qiaoba.

Той потвърждава, че е бил колега на жената, която китайските медии нарекоха “Xiaoli” и обясни, че всички в офиса им сега говорели за този случай.

Въпросната Xiaoli живее в град Шенжен в западен Китай и разказвала как веднага щом получава новите айфони от гаджетата си, ги продавала на сайтът за рециклиране Hui Shou Bao за 120 000 китайски юана (близо 14,5 хиляди паунда).

Къщата, която купила находчивата дама била в покрайнините и щом показала новия си дом на приятелите си, те били шокирани от начина, по който се е сдобила с парите за нея.

Някои от тях опитали да я разберат, защото не била от заможно семейство, майка ѝ била домакиня, а баща ѝ работник-емигрант.Като най-голямата дъщеря в семейството и след като родителите ѝ остарявали, тя била под напрежение да им купи собствено жилище.

След като мнозина станали подозрителни за истинността на историята, BBC Trending се свързала с платформата Hui Shou Bao и те потвърдили, че са купили 20 айфона от жена през октомври 2018 г. и са платили 6000 китайски юана (приблизително 725 паунда) за всеки един от тях.

Съвсем скоро след това хаштаг “20 телефона за къща” започва да става популярен в китайската социална мрежа Weibo и е бил използван повече от 13 милиона пъти до момента.

Източник: Канал 3

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.