Home » Здраве » Истината за меда се оказва по-различна от тази, която знаем
Истината за меда се оказва по-различна

Истината за меда се оказва по-различна от тази, която знаем

Специалистът по хранене и доктор на медицинските науки Виктор Конишев изненадващо заяви, че чудотворните свойства на меда са силно преувеличени, научи 365novini.

Той отбелязва, че не са провеждани сериозни изследвания на меда за медицински цели. Този продукт може да облекчи кашлицата, има лек антипиретичен ефект.

„Липовият мед е особено ценен. В европейската част на Русия обаче няма големи масиви липа, а липовият мед често се оказва полифлорен – събран от различни растения. Така че повечето от лечебните ефекти, приписвани на меда, идват от областта на митологията“, заключи експертът в интервю.

Конишев каза, че в меда има огромно количество глюкоза и фруктоза и това може да предизвика рязък скок на кръвната захар.

Разбира се, за разлика от захарта в меда има много биологично активни вещества, които са полезни, но има много от тях в други натурални продукти, които не съдържат такова количество глюкоза.

Той подчерта, че медът има малко витамини и минерали. Протеините и аминокиселините също присъстват в меда в неголеми количества.

Конишев е категоричен, че медът не трябва да се третира като чудодейно средство и му се приписват свойства, които той няма.

zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.