Home » Здраве » Има 4 вида корем: Какъв е вашият и как да се отървете от него?
Има 4 вида корем: Какъв е вашият и как да се отървете от него?

Има 4 вида корем: Какъв е вашият и как да се отървете от него?

Преди да започнете диета с цел да се отървете от излишните сантиметри около талията, първо трябва да разберете каква е причината, поради която сте натрупали мазнини в тази област.

Както можете да видите на снимката по-долу, има няколко типа кореми, и за всеки от тях си има определена причина.

1. Корем, който прилича на спукана гума

Този тип корем често се появява като резултат от дълго време прекарано в седнало положение, без физическа активност. Сладкитехрани правят нещата още по-зле.
При този вид корем, е най-добре за вас да избягвате употребата на алкохол и безалкохолни напитки. Най-лесният начин да се отървете от него е като ядете здравословна храна.

2. Корем в следствие на стрес

Хората, които са перфекционисти обикновено имат по-нисък, закръглен корем, но той може да се появи и при тези, които имат проблеми с храносмилането и подуването на корема. Единственият начин да се отървете от този тип корем е да спрете да пропускате хранения и да се откажете от заведенията за бързо хранене.

3. Мек корем

Мекият корем с леко увисване обикновено се свързва с липса на физическа активност след хранене. Този вид корем се появява при хора, които не са физически активни.

Активен начин на живот и физически упражнения, в съчетание с разнообразен хранителен режим, включително здравословни натурални сокове, ще ви помогнат да се отървете от него.

4. Раздут стомах

Раздутият стомах обикновено се появява в резултат на храна, която не е съгласувана с тялото ви, или ако имате конкретни алергии към определени храни.

За да се отървете от раздутия стомах, трябва да консумирате напитки, които имат положителен ефект върху храносмилателната система. В този конкретен случай, не е необходима особена физическа активност, но трябва да се яде балансирана храна.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.