Водещите новини
Home » Топ новини » Илиян Василев: Борисов открадна от нас 550 млрд. лв., за да ни направи най-бедни, най-болни и изчезващи!
Илиян Василев: Борисов открадна от нас 550 млрд. лв

Илиян Василев: Борисов открадна от нас 550 млрд. лв., за да ни направи най-бедни, най-болни и изчезващи!

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Илиян Василев е твърдо против управлението на Бойко Борисов, когото смята за голямото зло на България, разбра 365 Новини!

Икономистът Илиян Василев е сред противниците на Бойко Борисов. Той подкрепи протестите през лятото, но прогнозата му тогава, че те ще успеят да свалят властта, не се сбъдна, за ужас на милиони българи.

Василев никога не е криел любовта си към Русия. Той прекара времето между 2000 и 2006 г. именно в руската държава, където беше посланик на България за Русия. Днес Илиян Василев продължава да изповядва тезата, че Борисов е вреден за България и я е пратил на дъното на Европа. Именно това сподели той във Фейсбук, писа Vtorifront.bg.

„За 11 години управление Борисов е разпределил 500 млрд. лв. и 25 млрд. европари (50 млрд. лв.). Никой друг в цялата ни история не е разполагал с повече пари. Резултатът е – най-бедни, най-болни, нацията изчезва.“ – твърди Василев.

Тези данни са от Асоциацията „Прозрачност без граници“, чийто председател Огнян Минчев се счита за близък с Борисов, като наскоро обяви, че премиерът няма алтернатива. Това значи, че щом той не може да сгъсти повече данните, положението е плашещо.

„Този човек (Бойко Борисов) има наглостта пак да иска да управлява. Това поставя директно въпроса по Хамлетски модел за нашата нация – да бъдем или да не бъдем.“ – смята Илиян Василев. Той иронизира премиера, че се е борил 15 години за една кауза – да направи България най-корумпираната държава в ЕС и накрая е успял с много труд да го постигне.

Илиян Василев разкри далаверите на Борисов

Илиян Василев разкри далаверите на БорисовИлиян Василев е възмутен от всичко това, което се случва в България под управлението на Борисов. Той намира главния прокурор Иван Гешев за част от цялата мафия, ширеща се по нашите земи.

„Да нахлуеш въоръжен в президентското е нарушаване на Конституцията.“ – казва Василев.

Той е отвратен и от Делян Пеевски, в когото вижда човек, който дърпа конците в сянка.

„Що за народен представител се крие в хотел като мишка, никой не е виждал Пеевски. Това прави автоматично всичко от него нелегитимно. Няма депутат, който да не е сред народа. Той не е депутат, а представител на престъпна групировка.“ – възмущава се Василев.

В момента Илиян Василев е управляващ партньор в компания за анализи и стратегически рискове. За него се твърди, че по време на социализма е бил част от ДАНС.

„Тази мафия, която се крие зад фалшива демокрация, вече дотегна на народа толкова много, че не остана човек, който да иска да живее в България. Всички искат да ходят в чужбина. Ако Борисов остане на власт, българската нация може да бъде напълно заличена.“ – смята Василев.

Той се съмнява в истинността на парламентарните избори на 4 април. Според него една престъпна групировка няма проблем с фалшификацията на каквото и да било. А когато гласува по-малко от половината народ, положението става още по-лесно за Борисов и компания.

„Ти гласуваш за някого, а той после почва да те търгува. Фактически ти не знаеш за кого гласуваш.“ – твърди Василев.

Източник: Зона98

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.