Водещите новини
Home » България » Икона от Асеновград дари 500 бебета
Икона от Асеновград дари 500 бебета

Икона от Асеновград дари 500 бебета

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

500 бебета са проплакали с помощта на чудотворната икона Богородица – „Златна ябълка“ от асеновградския кв. „Горни Воден“.

Това е официалната бройка на чудесата, а неофициалната вероятно е в пъти повече, казват от храма „Света Богородица – Успение“, където вече близо три века се съхранява една от най-големите светини на България, разбра 365 Новини. В последните години нейната слава стигна чак до далечна Австралия, където е помогнала за зачеване и потомство дори когато медицината е била безсилна.

„В храма водим статистиката от 2008 г., но децата вероятно са повече. Все пак и не всеки се обажда или иска да бъде записан в книгата.

Но това така или иначе не е от толкова голямо значение. Най-важното е, че хората си имат деца“, споделя презвитератът Николинка Николова. По думите ѝ щастливите родители са пръснати навсякъде – Австралия, Канада, цяла Европа.

Емблематичен е случаят на бездетна дойка от Пловдив, датиращ отпреди десетина години. Семейството идвало в храма и се молило горещо пред иконата за потомство. Скептиците обаче не вярвали, тъй като и двамата били около 50-годишни. Но невъзможното за човека се оказало възможно за Бога със застъпничеството на неговата майка. „Те се сдобиха с близначета“, свидетелства Николинка.

Споделя и за две свои приятелки, които под нейно давление потърсили духовна подкрепа тук. Едната заченала след само 8-9 месеца. Другата имала търпение да изчака 9 години, но и тя се сдобила с бебе.

Реликвата помага и за най-различни болести. Или, както казват местните миряни – за всяка болка си има молитва в требника, от който чете свещеникът Живко Николов. С негова подкрепа доста деца са проговорили пред чудотворната икона.

Източник: Ретро

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.