Водещите новини
Home » Горещо » Икебаната избухна срещу Рут Колева: Не съм пенсионер, затвори си тъпата уста
Икебаната избухна срещу Рут Колева: Не съм пенсионер затвори си тъпата уста

Икебаната избухна срещу Рут Колева: Не съм пенсионер, затвори си тъпата уста

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Отвореното писмо на Рут Колева, подписано и от голяма част от попизпълнителите в страната, бе последвано от среща при премиера Бойко Борисов. Обещаните 4300 лв. на близо 1000 музиканти отприщиха дискусия „За“ и „Против“.

Според Хазарта компенсации трябва да получат само тези с декларирани доходи, а Слави Трифонов пък определи обещанието за помощ като чиста предизборна кампания.

Деян Неделчев, известен и като Икебаната, пък се възмути от част от писмото на Рут и компания и сподели мнението си в своя фейсбук профил.

„Вижте отвореното писмо на Рут Колева към министъра на културата Банов по повод безработните музиканти. Това, което мен много ме подразни в писмото на „Голямата“ Рут, която вече прекалява с изказванията си по повод моето и по-старото поколение, е следният абзац – „Вие не сте певец от „Златният Орфей“ в пенсионна възраст, вие сте активен млад човек, работещ здраво като всеки друг гражданин, но за вас (за разлика от почти всички бизнеси) закрила и подкрепа няма.“

Аз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за „Златният Орфей“ не са за пенсии, а за принос към БГ културата, скъпа моя Рут. Ти, Рутке, може да си мечтаеш за такъв фестивал“, пише Икебаната и продължава:

„Аз не съм виновен, че съм се родил по времето на „Златният Орфей“, а се гордея, че съм част от това велико поколение музиканти. Мога да кажа на „великата“ Рут Колева, че тя може само да съжалява, че не се е родила по това време и че много е изпуснала. Защото „Златният Орфей“ беше класа и голям професионализъм. А не като сега излюпени музикантчета, които с нищо не можеш да ги запомниш – нито като глас, нито като песни, нито като харизма. Та Рут да си затваря тъпата уста и да мирува, и да не се мисли за богоизбрана, защото не е такава.

„Златният Орфей“ беше затрит от новите правителства и разрушиха страхотния летен театър, за да построят мол или хотел. Аз съм плакал, защото БГ културата се унищожава. Ние се гордеехме със „Златният Орфей“, както и италианците до ден-днешен със „Сан Ремо“. И си го имат вече 71 години, а ние едва 30 г. имахме „Орфей“. Та, Рут, моля те, замлъкни и си затвори плювалника, ако обичаш, защото се вижда, че нищо не ти е ясно“.

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.