Водещите новини
Home » България » Ицо Хазарта за ваксината: Докато дойде моят ред – или няма да има вируc, или няма да ме има мен
Ицо Хазарта за ваксината: Докато дойде моят ред - или няма да има вируc или няма да ме има мен

Ицо Хазарта за ваксината: Докато дойде моят ред – или няма да има вируc, или няма да ме има мен

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Много искам да се ваксинирам срещу COVID-19 и бих посъветвал всеки човек, който има тази възможност, да го направи, но много ме притеснява, че докато дойде моят ред, или няма да има вирус, или няма да ме има мен.“ Това коментира тази вечер пред Би Ти Ви рапърът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Той обясни, че осъзнава сериозността на пандемията и именно заради това се притеснява, че в България ваксинирането не върви с бързи темпове. „В Румъния и Сърбия нещата се случват няколко пъти по-бързо оттук, а там не живеят извънземни, там също живеят хора“, коментира още той.

Повод за гостуването му в Би Ти Ви беше позицията му във „Фейсбук“ миналата сряда след изказването на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че ресторантите и заведенията не са приоритет на властите. Днес той се обърна отново към здравния министър с думите:

„Виж, приятелю, ти си на моите години горе-долу, избрали са те, станал си професор по медицина, значи имаш висок интелект. После са те избрали за министър, което донякъде обезсмисля предишното ми изречение. Не мога да приема човек на такова високо ниво да каже на някой българин, че той не е приоритет. Всеки българин е приоритет. Ние сме една шепа хора и всички сме зависими един от друг. Навремето един политик решил, че евреите не са му приоритет. И макар да е различно, резултатът може да е един и същ.“

Той изрази съжаление за това, че собствениците на заведения са критикувани дори заради това, че питат кога пак ще могат да работят. „Създава се едно настроение в обществото, че е нахално да питаш и подценяваш вируса. Много е рейтингово да кажеш „Стига си ревал“, но то не води до никъде“, коментира той.

Ицо Хазарта отговори и на критиките, че не е достатъчно компетентен да коментира здравни въпроси: „Доколкото знам в настоящото правителство екоминистърът е добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител, министър-председателят е бил бодигард на по-предишния. Не го казвам с негативен оттенък. Казвам го като доказателство, че във всяка една професия може да има читави управници заради правилните решения, взети в правилния момент.“

Източник: plovdiv24

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.