Home » Топ новини » Гордост за България: За първи път нашенка оглави класацията за звезди на IMDb
Гордост за България: За първи път нашенка оглави класацията за звезди на IMDb

Гордост за България: За първи път нашенка оглави класацията за звезди на IMDb

Българската актриса Мария Бакалова, която наскоро изгря във филма на Саша Барон Коен, е на първо място в класацията за звезди на киноенциклопедията IMDb.

Момичето, за което всички говорят в момента, задмина в класацията дори самия Коен, който е категоричен, че Мария напълно заслужава „Оскар“.

Мария е едва на 24 години, родена е в Бургас и е завършила НАТФИЗ. За ролята си на Тутар Сагдиев, дъщерята на едноименния герой във филма „Борат – 2“, тя успява да пребори конкуренцията на стотици момичета, а да се яви на него я „побутва“ нейният ментор – актьорът Юлиан Костов, който също жъне успехи извън България.

„Точно преди една година цялото това „американско приключение“ започна… на шега… реших в последния момент (както винаги без никаква подготовка) да се избъзикам с “Американската мечта“, 2 – 3 седмици по-късно бях зверски уплашена, след като ме извикаха на проби в Лондон, че ще ме изнасилят, убият и продадат органите. Отказвах.

В един момент обаче, се реших поне да си направя една екскурзия до Англия, пък каквото стане“, споделя в личния си профил в Инстаграм младата актриса, която прекарва месеците в изолация в къща в Ел Ей, докато „снима най-якия и смешен филм някога“.

Можем да я гледаме и във филма “Бащата“, който спечели голямата награда на фестивала в Карлови Вари, а миналата година тя получава и наградата за най-добра актриса от филмовия фестивал в Торонто, където участва с лентата “Трансгресия“.

Така че тепърва ще проследяваме пътя й на международната филмова сцена и се надяваме на още поводи за гордост.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.