Home » България » Гордост! Русенец направи спортна зала за деца с увреждания
Гордост! Русенец направи спортна зала за деца с увреждания

Гордост! Русенец направи спортна зала за деца с увреждания

Зала, оборудвана с уреди, пригодени за инвалидни колички, е сбъдната мечта на един силен русенец.

Светослав Захариев е известен MMA боец – световен и европейски шампион по граплинг. След жестока катастрофа остава прикован в инвалидна количка. След години борба и рехабилитация Сисо намира призванието си – да помага на деца с увреждания.

“Идеята за залата дойде преди година и половина-две, понеже след като възстанових и двете си ръце, защото след катастрофата имах само една ръка, другата не работеше, започнах да тренирам фитнес. Много често се налагаше да имам нужда от двама-трима човека, които да ме изместят на даден уред, видях тази липса и потребност от това да има зала, в която да може да се тренира от инвалидна количка”, сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Залата е изградена изцяло безвъзмездно със средства от благотворителен концерт и много дарения от цялата страна.

“С търсене и хлопане започнахме да събираме средства. Благодарение на община Русе и общинското предприятие “Спортни имоти” започнахме да търсим помещение. Намерихме тази зала и започнахме да работим върху това, сега в карантината я завършихме. Има специализирани уреди, които не съм виждал в България. Може да тренираш от инвалидната количка. Деца с церебрална парализа или с други увреждания да могат да тренират свободно”, допълни Сисо.

Сред първите ползватели на залата е 14-годишният Божидар. Той се ражда в края на шестия месец, едва 970 грама. След установяване на уврежданията му той претърпява 12 операции. Рехабилитацията обаче не му е достатъчнa. Тренировките в залата му помагат не само за  раздвижване, но и за по-доброто психо-емоционално състояние.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.