Home » Свят » Голямо сърце! Принц Ал Уалид бин Талал дари всичките си 32 млрд. долара на нуждаещите се!
Голямо сърце! Принц Ал Уалид бин Талал дари всичките си 32 млрд. долара на нуждаещите се!

Голямо сърце! Принц Ал Уалид бин Талал дари всичките си 32 млрд. долара на нуждаещите се!

Да дариш на нуждаещите се – може би най-благородната кауза в света. Колко от Вас го правят?

Обикновено даряваме малки суми – със СМС по време на шумно рекламирани кампании, например. Но дарението, за което ще ви разкажем днес от 365новини, е първо по рода си в света. 32 милиарда долара – такава крупна сума като дарение за нуждаещите се светът досега не е виждал.

Най-голямото дарение в световната история е дело на принца на Саудитска Арабия – Ал Уалид бин Талал бин Абдулазиз ал Сауд. Благородникът дари на благотворителна организация цялото си състояние, което се оценява на огромен размер, а именно 32 млрд. долара.

принцът на Саудитска Арабия

Според оценките на авторитетното издание “Форбс”, Ал Уалид е най-богатият човек в Саудитска Арабия.  И той реши да даде цялото си богатство за благотворителност.

“Това е мой дълг към човечеството”, коментира арабският благодетел.

Според разработения грижливо план тази сума ще бъде разпределена между получателите през следващите няколко години. Основните области, за които ще отидат парите, ще бъдат борбата срещу последиците от природни бедствия, изграждането на училища и домове за сираци, борбата с различни болести, подпомагането на жените, изглаждането на културните противоречия и подобряването на качеството на живот в отдалечените райони на света.

принц Ал-Валид

Средствата ще се разпределят от попечителски съвет под негово ръководство.

В своя Twitter 60-годишният принц отбеляза, че му е дадено много и той трябва да сподели този дар с други хора. За свой вдъхновител той определя Бил Гейтс. Основателят на Microsoft, от своя страна, подкрепи инициативата на принца.

– “Няма ограничена времева рамка. В подходящо време цялото ми богатство ще отиде за добри дела. Вече голяма част от приходите ми отиват за това” – каза принцът.

– “Няма да взема тези пари със себе си в гроба си, искам да послужат добре. Има толкова много хора, които се нуждаят от помощ. Някой най-накрая ще се възстанови от болестта, някой ще може да получи образование и да се установи нормално в живота. Това е мой дълг, имам възможност да направя този свят по-добро място и ще го направя. “

Твоят коментар

About Цветан Славчев

One comment

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.