Водещите новини
Home » Горещо » Ген. Мутафчийски: Идва ми аз да ида да се заснема в ресторант, за да взема наградата за себе си
Ген. Мутафчийски: Идва ми аз да ида да се заснема в ресторант за да взема наградата за себе си

Ген. Мутафчийски: Идва ми аз да ида да се заснема в ресторант, за да взема наградата за себе си

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Чак ми идва аз да ида да се заснема, за да взема наградата за себе си. Това беше коментарът на председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по повод обявената награда за снимка на здравните власти в ресторант по време на пандемия.

Преди няколко дни беше съобщено, че всеки, който успее да щракне двамата на маса в разрез с противоепидемичните мерки, ще получи 1000 лв.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов и председателят на НОЩ ген.-майор Венцислав Мутафчийски обаче приеха обявената награда от Сдружението на заведенията с насмешка.

Такава снимка не може да има, отсече Мутафчийски. По думите му предлагана награда не е малка сума, за което е учудващо, че още няма появила се снимка.

„За пореден път се изненадвам от оригиналността на въпросната асоциация“, каза лаконично Ангелов, като добави, че това е една от причините, поради които трудно може да се седне на една маса с хората от бранша.

„Аз си спомням много ясно кога съм бил на заведение – месец преди да затворят“, добави той.

Сдружението на заведенията в България дава 1000 лв. награда на първия човек, който им изпрати доказателства, че здравният министър проф. Костадин Ангелов или шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски ходят на ресторант. От организацията обещават и още 900 лв. под формата на ваучери.

Повод за обявената награда са получени сигнали, че двамата ходят по заведения и ресторанти, обясняват от организацията, както и надеждата да развалят плановете за празнество на двамата на 14 февруари.

„Повод за това наше действие са сигналите, които сдружението получихме, че въпросните хора посещават заведения, които според тях са най-опасни за разпространението на вируса и вече четвърти месец не работят. Оказва се, че най-вероятно това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица да нарушават собствените си заповеди. Смятаме, че именно те би следвало да дават пример на всички останали, а не обратното.

Напомняме, че ресторантите към хотелите не попадат към забраната за работа, но дори и това не би следвало да бъде оправдание за тях, ако все пак слуховете излязат верни. Напомняме също, че утре е 14-и февруари и силно се надяваме, че с това наше действие ще развалим евентуалните техни планове за празнуване“, пишат от сдружението.

Има и втора награда. Тя 100 лв. в брой и 400 лв. ваучери за снимка или видео на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, на началника на центъра по паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев и на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Източник: Евроком

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.