Home » Живот » Габровският карнавал – по терасите и прозорците
Габровският карнавал

Габровският карнавал – по терасите и прозорците

Карнавалът „Габрово 2020 – между изтока и запада“ ще е първият карнавал в света по време на К-19, научи 365novini.

Шествието се слави със своите няколкометрови макети, които изобразяват или осмиват популярни личности от шоубизнеса, политиката, герои от книги и филми.

На 16-ти май от 19:00 часа, в три лъча по улиците на града ще тръгнат и три платформи с макети. А един образ със сигурност ще се отличи сред гигантските герои – този на генерал Мутафчийски. Организаторите обещават да го разходят из града, за да види как се спазват мерките за борба с Covid – 19.

Габровци отбелязват съвсем сериозно, че тази година не приемат гости, но канят всички да се присъединят към тях във FB.

Общината призова всички фенове на карнавала да създадат карнавални картини на терасите, прозорците или в дворовете си и така – с габровски хумор, посветен на най-актуалното от социалните и политически теми в момента, да се присъединят към карнавалния стрийминг, който ще започне в 19 часа на 16 май във фейсбук профила на карнавала – https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/

Награди ще има както за най-успешните домашни карнавални картини, така и за най-карнавално семейство и дори за домашен любимец – котка /или чувстващ се като котка/, съпричастен към карнавалния дух в къщата.

Тази година няма да режат опашката на котката – мерки за сигурност, въпреки че плановите операции вече са разрешени.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.