Водещите новини
Home » Здраве » Фолкпевицата Рени: Пазя се от вируса с як руски илач
Фолкпевицата Рени: Пазя се от вируса с як руски илач

Фолкпевицата Рени: Пазя се от вируса с як руски илач

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Осем месеца съм почти без работа, спестяванията ми не са безкрайни

Коя е тя

Рени Гайтанджиева е една от първите звезди в попфолка. Зад гърба си има успешна кариера както у нас, така и в Сърбия. Издава четири албума на сръбски, продуцирани от Лепа Брена. За кратко бе сложила край на кариерата си, докато живееше в Израел. Преди години се завърна в родината и бързо успя да се върне на челните позиции в музикалния шоубизнес. Има две момчета, за които е и майка, и баща. Как премина за Рени отминаващата година, белязана от коронавируса, какви са загубите и какво научи през последните месеци, певицата разказва пред „България Днес„.

– Рени, изпращаме една особена година. Каква беше тя за теб?

– Тя беше една трудна и ужасна не само за мен. Излишно е да споменавам, че почти осем месеца нямам почти никаква работа и ние, изпълнителите, сме изключително засегнати от мерките. Сметките и разхдите си вървят непрекъснато. Аз разчитам на някакви спестявания, които обаче не са безкрайни, но има толкова много други хора, които нямат заделени пари. Как те гледат децата си? Как плащат кредитите си? Как оцеляват? Хиляди хора са на ръба.

– С какво тазгодишните светли празници са по-различни от всички досега?

– Празниците с нищо не са по-различни. Отново съм вкъщи с най-близките ми хора.

– Въпреки напрегнатата година ти успя да зарадваш почитателите си с нова песен? „Празник“ е с фолклорно звучене. Защо взе решение да не е в попфолк стил?

– Фолклорната музика е основна характеристика на нацията ни и народа. Това е нашето богатство. Българинът обича да слуша и да се забавлява на фолклорна музика по всякакви поводи. Песента „Празник“ идва точно навреме, за да внесе празнично настроение и позитивизъм по време на празниците в домовете на хората.

– Прекъсна ли пандемията много твои проекти? Големи ли бяха загубите за теб?

– По време на пандемията дори бях по-продуктивна. Имам готови още две фолклорни песни с различно звучене от „Празник“. Имам готова и записана и попфолк песен, която е в колаборация с наш популярен фолкизпълнител. Чакаме по-добри времена, за да я представим.

– Музикалният бизнес е много засегнат от коронакризата. Смяташ ли, че скоро ще можете изпълнителите да си стъпите на краката?

– Не е редно да говоря само за себе си. Много бизнеси са засегнати. За да сме добре ние, изпълнителите, трябва всички да са добре. Да имат средства и най-вече желание да се забавляват. По веригата всички сме свързани.

– Как се отразява социалната дистанция на живота ти? Липсват ли ти постоянните срещи с хора, или предпочиташ да си с най-близките?

– За близките винаги съм намирала време. Хората и сцената ме изпълват с живот и вдъхновение. Това ми липсва. Когато не работя, не се движа и нищо не се случва, изпадам в депресия, затова използвах времето да запиша песните, за които споменах. Представих „Празник“ в почти всички телевизии и това също е начин да общувам с хората.

– Научи ли нещо ново за себе си през тази година? До какви изводи те доведе всичко, което преживяхме през последните месеци?

– Това са все неща, които винаги съм знаела, но сега убежденията ми се затвърждават. Материалното не е най важното в живота. Важни са здравето, любовта, ценностната система, отношението.

– Страхуваш ли се от вируса? Как се пазиш?

– Пазя мен, децата и майка ми с най-силния имуностимулант с света. Носят ми го от Русия. Това сме го правили още преди да се появи коронавирусът. Не се страхувам. Страхът води до отслабване на имунитета и до разболяване. Уплашените хора се манипулират по-лесно с постоянната негативна информация, която бълва отвсякъде. Не се вманиачавам. Казаха, че всички трябва да го минем. Тогава защо да се стресирам, след като така или иначе ще го хванем?

– В медиите циркулира новината, че си щастливо обвързана и дори сгодена? Така ли е? Щастлива ли си?

– Не искам да говоря за това. Всеки интерпретира ситуацията както иска. Знам само, че в тези времена никой не е застрахован и няма нищо сигурно.

– С какви очаквания си за 2021 г. и какво си пожелаваш?

– На първо място здраве за мен и всички мои близки. Когато всички хора около мен са добре, и аз съм добре. Пожелавам на всички новата година да бъде успешна и изпълнена само с красиви мигове!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.