Водещите новини
Home » България » Финансист с невероятна прогноза за лева, еврото и пенсиите
Финансист с невероятна прогноза за лева

Финансист с невероятна прогноза за лева, еврото и пенсиите

Правителството се държеше на стабилна позиция за приемането ни в Еврозоната. 

Даването на заден по темата е негативен сигнал за всички инвеститори, които искат да дойдат у нас, научи 365novini.

Това заяви финансистът Никола Янков в предаването на „Плюс/Минус“ по Нова телевизия по повод влизането на България в чакалнята на Еврозоната.

„Надявам се много премиерът Бойко Борисов да се закача с медиите и правителството да не е взело подобно решение. България извън Еврозоната означава България извън Европейския съюза (ЕС).

Трябва да направим своя икономически и геополитически избор. Или трябва да сме част от тази общност наречена Европа, или Турция и Русия ще са ни алтернатива, но лъвът не е приятел на мишката и не трябва да си го причиняваме точно това“, заяви още той.

По думите му има целенасочено внушение, което се повтаря като някаква мантра, за да се разколебае обществото чрез това, че ще се повиши инфлацията.

„Литва, Латвия и Естония са сред държавите, в които има спад в инфлацията и няма увеличение в цените, защото се сравняват ябълки с ябълки, а не ябълки с круши“, каза още той. „Конкуренцията ще продължи да действа“, заяви финансистът.

Според него ние имаме фиксинг към еврото и независимо дали го харесваме или не – левът е обвързан с него.

Попитан за 10 млрд. лева, които ще бъдат освободени от Валутния борд, той заяви, че те не са свободни, а са собственост на държавата и гарантират българският лев, който е в обръщение.

„Те няма да повишат пенсиите, няма да се дадат за строителство, те ще си останат собственост на държавата и това е“, категоричен е Янков.

Блиц

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!