Водещите новини
Home » Свят » FIFA: Как играят професионалните футболисти
FIFA: Как играят професионалните футболисти

FIFA: Как играят професионалните футболисти

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“За моят FIFA Ultimate Team използвам възможно най-много бързи и атакуващи футболисти“ – казва младата звезда на английския национален отбор – Джеймс Мадисън. Той е един от многото професионални футболисти, които играят FIFA.

Халфът на Лестър обаче знае, че разликата между виртуалния и реалния футбол. – „Не ми се случва често да записвам „чисти мрежи“.- казва през смях Джеймс.

Милиони хора по света, точно както Мадисън, разпускат играейки последното FIFA издание, преди масовото навлизане на новите Плейстейшъни. Отборът на 27-годишния английски национал е един от най-популярните в индустрията.

За Джеймс, играта е просто забавление между тренировките, въпреки, че понякога се пали, ако трябва да играе онлайн. – „Заливат ме със съобщения след всеки мач. Когато хората разберат, че ще се изправят срещу професионалист от Висшата лига, винаги дават малко повече от себе си.“

“Приемам до за нормално и даже ми е забавно. Наслаждавам се на съперничеството и обичам оспорваните двубои“.

Какво трябва да знаете за последното издание на играта?

Тазгодишната версия не преоткрива нищо ново и в общи линии запазва политиката на „ЕА“ да не въвежда големи промени. По-запалените фенове обаче забелязват фини промени при движението на играчите и значително подобрени графики, които дават отражение върху начина, по който се играе.

Въпреки множеството критики от последните три години, FIFA продължава да се финансира основно от поръчките в магазина на самата игра. Така наречените „ФИФА пакове“ отново са на линия и ще продължат да тормозят банковите сметки на много родители.

Няма промяна и в различните игрови модове, като „FIFA Ultimate Team” продължава да бъде най-предпочитаната вариация. Много хора си задават въпроса: Още колко време EA ще продължи с този модел?. Щом приходите се увеличават ежегодно, едва ли ще видим някаква промяна през следващите две, три години.

„Много трудно се вкарват голове“

Когато един продукт е толкова популярен, не е трудно да се намерят критици. Джеймс също е един от тях. Според него, рейтингът му не е достатъчно висок.

„Искам просто да кажа на екипа, който определя рейтинга на отделните футболисти: Как е възможно да сте ми дали само 86 шуутинг?“ – пита Мадисън. „Останалите характеристики са добри, но ми е трудно да вкарвам голове. Моля, човекът, който се грижи за тези показатели, да дойде да изгледа една наша тренировка. Сигурен съм, че мога да променя крайната му оценка.“

Въпреки множеството подобни критики, FIFA е играта, която навлезе най-дълбоко в мейнстрийм културата. Много малко електронни спортове могат да се похвалят с подобна популярност. Може да прочетете милиони туитър или инстаграм постове на международни звезди, насочени към играта. Също така, в интернет се срещат хиляди геймърски чатове, ютуб видеа и всякакво друго съдържание, насочено само и единствено към феновете на FIFA.

Ако играете последната версия на играта, ето няколко съвета от Джеймс Мадисън:

„ Бъдете готови да се разделите с огромна част от свободното си време.“
„Отделете специално място, където да играете, тъй като всяко смущение може да доведе до нелеп гол и счупване на джойстика. Ще ви трябва усамотено кътче, ако искате да спечелите онлайн мач.“ – завършва звездата на Лестър Сити и Англия.

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.