Водещите новини
Home » Здраве » Ето какво ви очаква ако пиете аспирин на гладен стомах!
Ето какво ви очаква ако пиете аспирин на гладен стомах!

Ето какво ви очаква ако пиете аспирин на гладен стомах!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Аспиринът е сред лекарствата, които задължително присъстват в семейната аптечка.

Дори може би посягаме към него по-често от необходимото, особено след твърденията, че може да облекчи усложненията от коронавируса. Според лекарите обаче приемът му може да е много опасен, ако е на празен стомах.

аспирин на гладно

Въпреки, че аспиринът е достигнал световен престиж, той все пак има и своите негативни страни, проучи 365 Новини.

Те са пряко обвързани с приема му. Едно от действията на това лекарство е обезболяващо. Препоръчва се също за сваляне на температурата. На много пациенти бива назначено лечение с аспирин, което да подпомогне разреждането на кръвта. Медикаментът не позволява на кръвта да се съсирва.

И все пак обаче, независимо от това, че лекарството е добре познато, трябва много да се внимава с приема му.

В случай, че решите да го приемете на празен стомах е твърде вероятно да се натъкнете на гадене и световъртеж. Да не говорим, че някои пациенти се оплакват от шум в ушите, след като са изпили едно хапче преди хранене.

аспирин таблетка

Това са само една част от причините, поради които в никакъв случай не бива да действате безотговорно, стане ли въпрос за аспирин, както и всички останали лекарства, предлагащи се в аптеките. Добре е да знаете, че комбинацията между кофеин и аспирин е способна да предизвика сериозно дразнене на стомашната лигавица. Това обикновено води до безсъние и тревожност.

Ако страдате от бъбречна недостатъчност също не е препоръчително да се лекувате с този медикамент. Важно е да се консултирате с медицинско лице, което да ви назначи адекватно лечение. Бъдете отговорни към себе си и собственото си здраве.

Не подценявайте дори най-безобидните лекарства, защото те могат да се окажат много опасни за вас, съветва Актуално!

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.