Водещите новини
Home » България » Ето къде беше Народна република България преди да се превърне в днешната жалка американска колония
Ето къде беше Народна република България преди да се превърне в днешната жалка американска колония

Ето къде беше Народна република България преди да се превърне в днешната жалка американска колония

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Днес от 365 Новини искаме да Ви припомним къде беше България преди да се превърне в днешната пропаднала американска колония. Става дума за независимата и горда Народна република България, която бе унищожена на 10 ноември, 1989 г.

През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду всички държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие.

Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната ни се е оказала сред водещите в света. В същата класация за въпросната 87-ма година на първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961.

От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия – на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-то, Румъния – на 41-во, Южна Корея – на 34-то.

След това България катастрофално се срутва в тази класация.

През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. – на 58-о, без каквито и да е шансове да стигнем някогашното ни равнище от края на социализма.

От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад.

Източник: Скандално

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.