Home » България » Ето го днес бебето, което социалните отнеха със сила от майка му
бебето което социалните отнеха от майка му

Ето го днес бебето, което социалните отнеха със сила от майка му

8-месечният Сашко, когото социалните служби отнеха от майка му едва в седмия ден след раждането му, вече почти говори, научи 365novini.

В смолянското село Арда всички са щастливи, че малчо расте в семейната си среда, а майка му Симона Алекова демонстрира съвсем нормален родителски капацитет да се грижи за него.

Момченцето е усмихнато и спокойно, чисто и добре гледано, пише в. „Монитор“, чийто екип бе на място, за да провери условията, в които то живее.

Бебето не спира да гука и да посяга с ръчички към любимия си човек, за да бъде гушнато. Естествено, желанието му се удовлетворява на момента. А бабата Ана обяснява, че е била на работа, но че всяка сутрин Симона ставала в 6 часа и започвала да приготвя храната за деня на бебето.

„Малко е разхвърляно сега, но то е защото просто не смогвам и да гледам бебето, и да оправям”, се оправдава майката, като в трескав трепет вдига бебешки чорапчета от пода в стаята и се опитва бързо да подреди играчки и дрешки.

„Целият втори етаж е пълен с дрехи и играчки от дарения. Искам да благодаря на всички хора за подкрепата. От цялата страна продължават да ни се обаждат хора и да ни пращат колети, както и от чужбина. Благодаря на всички”, казва Симона. И тя, и майка й се молят Сашко да бъде здрав, въпреки че не е имал възможност да суче майчино мляко.

Детето бе отнето от социалните служби на седмия ден след раждането си миналия декември, директно от родилния дом и бе настанено в приемно семейство. С помощта на Българския юридически комитет на Петър Низамов и на адвокат Петър Николов два месеца по-късно съдът в Смолян реши, че детето трябва да бъде върнато на родната му майка Симона Алекова незабавно.

За хората, които искат да помогнат на Симона:

Симона Асенова Алекова

Юробанк България АД,

SWIFT:BPBIBGSF,

IBAN: BG93 BPBI ‎7927 1042 3012 01

lupa.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.