Home » Здраве » Експерти от Dr Beckmann посочиха идеалната температура на пране, която убива коронавируса
идеалната температура на пране която убива коронавируса

Експерти от Dr Beckmann посочиха идеалната температура на пране, която убива коронавируса

Експерти от компанията Dr Beckmann обясниха как да перем дрехите си, за да намалим риска от разпространение на коронавирус, научи 365novini

Според тях, за да бъде убит вирусът върху спалното бельо, кърпите и дрехите, е достатъчно температура на водата да е 60 градуса.

„Съществува често срещано погрешно схващане, че дрехите трябва да се перат на максимална температура. Това обаче не е необходимо.

Тестовете показват, че 60 градуса и добър препарат са достатъчни, за да убият вируса “, казва Сюзън Фармър, говорител на компанията.

Тя отбелязва също, че повечето хора изчакват да се натрупат много мръсни дрехи и едва тогава решават да ги изперат. В условията на коронавирусна инфекция обаче е по-добре това да не се прави и да перем по-често, пише Express.

Експерти напомнят, че дрехите, с които сме били на улицата, трябва да се перат веднага след завръщането ни у дома. Те не трябва да влизат в контакт с други предмети от домакинството и с бельото.

Чаршафите също трябва да се сменя по-често от обикновено  в условията на епидемия. Леглото трябва редовно да се проветрява след сън и да се излага на слънчева светлина.

След прането пералнята трябва да бъде добре избърсана и подсушена, тъй като бактериите се размножават добре във влажна среда. Кърпите, салфетките, парцалите и гъбите, които се използват за почистване, трябва да бъдат чисти и сухи!

Лекари от Националния център по здравеопазване във Великобритания от своя страна подчертават, че вирусът може да се предава не само по въздушно-капков път, но и чрез докосване на замърсени повърхности.

„За да спрете разпространението на микробите, трябва периодично да почиствате къщата, като обръщате специално внимание на кухнята и тоалетната, където вероятността от инфекция се увеличава няколко пъти“, обясняват специалистите.

„Използвайте сапун и гореща вода, за да отмиете микробите или дезинфектант, за да ги убиете“, предупреждават те.

jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.