Home » Свят » ЕК ни спира европарите след края на мониторинга
ЕК ни спира европарите

ЕК ни спира европарите след края на мониторинга

„Шокиращо звучи новината за отписаните от НАП 20 млрд. лева. Тези пари са 20% от БВП на България за 2018 г. Няма ли следствие, съд? Върховенство на закона няма, нищо, че ЕК ни освободи от мониторинга“. Това заяви  финансовият експерт Мика Зайкова по повод опростените милиарди от НАП, научи 365novini

„Имаме закони, но не ги прилагаме, тъй като всичко се решава с куфарчета. НАП всяка година взема по 5 млн. от НЗОК, под формата на такса, затова че събира здравните ни вноски. Агенцията краде от нашите пари. Няма ефективен контрол не само в НАП, а във всяка институция”, категорична е Зайкова.

„Радваме се, че свалиха мониторинга на България, но това не значи, че няма да има санкции. ЕК ще реже от еврофондовете. Мониторингът става повсеместен. Това е начинът да се справят с Орбан, тъй като не им харесва правителството в Унгария, а България да я ликвидират. Ние няма да получим и една стотинка от Европа”, смята финансовият експерт.

Зайкова коментира и проектобюджета на Здравната каса:” Намаляват се парите за лечение в чужбина. Отпускат още 3 млн. за клинични пътеки, но парите няма да отидат за увеличение на заплатите на медицинските сестри, а за апаратура. Една медсестра в училище обслужва 800 деца, ако пък няма толкова, се грижи и за съседното школо. Затова има случаи на починали деца в час по физическо. Дават 189 000 лева за стоматологична помощ, което е крайно недостатъчно. Именно затова хората не си лекуват зъбите. Трябва да се промени моделът на здравеопазване, за да стигат парите на Касата и хората да не боледуват”, смята Мика Зайкова.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.