Home » Живот » Драма! Павлина избяга от домашен тормоз, мъжът й твърди, че е отвлечена
Драма! Павлина избяга от домашен тормоз мъжът й твърди че е отвлечена

Драма! Павлина избяга от домашен тормоз, мъжът й твърди, че е отвлечена

Нашето дете Станимир бе отвлечено преди четири години и оставено в полето, същите хора отвлякоха преди осем месеца и майка му.

Държат я в един овчарник край село Душанци и не мога да си я прибера. Това разказва 50-годишният Иван Стайков от карловското село Богдан.

Близо десет години той живял на семейни начала с Павлина Мичкова, внезапно обаче на 9 ноември 2019 година тя изчезнала. Два-три часа по-късно ​човекът разбрал, че е отвлечена с помощта на местни хора и настанена при роми, които са пастири на стадо от 500 овце. Там Павлина трябвало да пасе животните, а с нея се отнасяли много зле. Последното, което Иван научил за жена си, е, че стадото я съборило на земята, всички овце минали през нея и я стъпкали, а Павлина имала синини по цялото тяло.

Общата съдба на Павлина и Иван започва преди десет години, а двамата станаха известни през юни 2016 година, когато изчезна 9-годишният Станимир, син на Павлина. В издирването на детето бяха ангажирани полицаи от карловското и хисарското управление на МВР. Станимир бе открит треперещ от страх и глад в храсталаци край река Стряма, само топлата лятна нощ го бе спасила от измръзване.

Иван, Павлина и малкият Станимир са имали и щастливи моменти

Тогава социалните служби настаниха момчето при приемно семейство в Иганово, а Иван и Павлина продължиха съвместния си живот.  Те отглеждали заедно 50 кози. Иван прибрал в къщата си мъж от селото на име Кольо, осигурявал му прехрана, за да му помага в пашата на животните. А двамата с Павлина посещавали детето при приемната му майка в Иганово и поддържали връзка с нея.

На 9 ноември обаче Павлина изчезнала. Иван разбрал за това от работника си Кольо. Час по-късно научил и от местния полицай, че жена му е в пирдопското село Душанци, закарали я при ромката Йордана, която е пастирка на 500 овце. Павлина останала без телефон, взели й СИМ картата и я предали на Иван.

Искам да прибера жена си обратно, но нямам съдействие от никого, ще пиша писмо до омбудсмана, разказа пред кореспондента на „Марица“ Иван. Той твърди, че в деня, когато Станимир изчезнал, мъже от селото са намерили Павлина край козарника извън селото. Гаврили се с нея пред погледа на детето, после го отвлекли, за да не казва какво се е случило. Сега същите хора отвлекли Павлина и я предали на ромите за пастирка.

Проверка на репортера обаче насочва историята в друга посока. През 2016-а, когато  Станимир бе открит, стана ясно, че причината той да изчезне е пастрокът му Иван. Той ударил момчето с овчарска гега, детето се уплашило, избягало от къщи и се скрило.

И сега жители на Богдан разказват, че причината Павлина да изчезне е тормозът, който Иван често й налагал. Той я биел, а дребната и крехка жена не можела да понесе честите побои. Затова сама уредила заминаването си в Душанци, там започнала работа при жена, която не е ромка, Павлина й помагала да отглежда овце.

През юни 2016-а Иван набил детето на Павлина, момчето избягало от селото и се скрило в храсти край Стряма

Намерих я в ъгъла като куп мокри дрехи

Обичам Павлина, искам да си я прибера у дома, десет години сме живели заедно, разказа пред кореспондента на „Марица“ Иван Стайков, разчувстван от дългата раздяла.  Срещнах Павлина преди десет години. Беше я намерил един мъж от Климент и я прибрал за една нощ у тях. Преспал с нея, а на сутринта я изгонил.

Валеше дъжд, по това време работих в Каравелово, но сутринта отидох до съседното село Климент и влязох в магазина. Там магазинерката ме попита не търся ли жена и ми показа нещо към ъгъла. На едни стол видях купчина мокри дрехи. Купчината се размърда и се показа едно дребно момиче. Нали я знаете каква е мъничка, дребничка. Като я видях, и я харесах. Беше мокра до кости, прибрах я. Приех детето <210> като свое, считам го за мой син, дори съм подавал  документи да го осиновя, разказва Иван.

Изнудване с ТЕЛК решение  

Междувременно обаче стана ясно, че решението на ТЕЛК, с което Павлина е освиделствана  като психично болна, изтича и тя трябва да го поднови, за да продължи да получава пенсия. Документът обаче се намира у Иван, той не иска да <210> го даде, преди тя да се е прибрала в село Богдан при него. Но жената  засега искала да остане далече от бившия си приятел, с когото съжителствала 10 години, не искала да понася да я бие. Нужни <210> били само документите, а Иван не <210> ги давал. Така вероятността Павлина да пропусне срока  е много голяма и тя може да остане без пари и без социална подкрепа от страна на държавата. А и си няма никого.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.