Home » Топ новини » Документна бомба от архива – Георги Илиев към МВР: Бойко Борисов е новият кокаинов крал!
Документна бомба от архива – Георги Илиев към МВР

Документна бомба от архива – Георги Илиев към МВР: Бойко Борисов е новият кокаинов крал!

Николай Бареков предостави на сайта BNews копие от документ изваден от архивите на МВР, който крие информацията как са се разпределяли кокаиновите територии в България две години преди Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР.

Бареков заяви, че разполага с копията на тези документи, а не с техните оригинали.

Той се е посъветвал с експерти от специалните служби и МВР, които са гарантирали за истинността на документите. Бареков заяви, че разполага с десетки рапорти на оперативни работници от МВР до техните началници от 90-те години, от които става ясно, че Борисов се ползва с огромен авторитет на улицата – пред СИК и ВИС, защото зад него стоят службите. Още тогава е било ясно, че Борисов се готви за висш държавен пост, а хората чрез които той дърпа конците са покойния сикаджия Бай Миле и неговият ортак – Пашата.

В сензационния документ пише как МВР през 1999 г. засича едни и същи лица в няколко операции свързани с наркотици. Сред видни фигури от ъндърграунда, повечето от които не са между живите, личи името на Бойко Борисов.

Георги Илиев - Бойко Борисов„Борисов щял да става голяма фигура“, а според Георги Илиев държал венецуелската връзка с трафика на кокаин в България.

Документът е на основата на информатор с агентурното име Пламен, който от 1998 г. доверява информация на МВР. Въпросната оперативна разработка вероятно е част от сериозен архив в МВР, който проследява криминалното минало на Бойко Борисов.

Според информатора на 11 август 1999 при него е бил Христо Асенов – Бацата, приближен до Георги Илиев. Посещението е било поради възникнал конфликт на хората на Кела с тези на ВИС-2. Бацата е имал среща с Кела и е бил в Бургас по поръчение на Георги Илиев. Бацата казва, че преди два месеца са били с Георги Илиев във Венецуела.

Там Георги Илиев казва на Бацата, че новия бос на кокаина е Бойко Борисов и имал страшни хора на разположение. Борисов бил човекът, който заедно с бай Миле и Поли Пантев са очистили брата на Жоро Илиев – Васил Илиев. Борисов работел с хората от разузнаването и те му дали връзки за канала за дрога. Хората, които ползвал за „мокрото“ били от службите, но имало и отвън. Илиев казал на Бацата – „не ми пука, щом си взимам своето. Който не се отчитал ставал фира за Бойко. Той решавал кого да хващат службите, защото искал да си направи лице пред някакви западни служби, за да може да изглежда чист“.

Поставените задачи от „15213″ са да се разбере още детайли за информацията за Бойко Борисов и дали предстоят нови покушения в района.

Документи срещу Бойко БорисовБареков задава въпроса:

„След като МВР разполага с такива данни как е завършила разработката, била ли е прекратена или е завършена по друг начин. Възможните хипотези са две – или да е била иззета незаконно от архива на МВР, или е създаден таен архив в МВР с определена насоченост, който е трябвало да засекрети криминалните прояви на бъдещия политик номер едно на България и групата около него.

Що се отнася до излиянията на генералите от НРС, че Бойко Борисов не е имал връзка с тази служба, те всъщност имат право, защото по закон са длъжни още няколко десетилетия да отричат, че е имало такъв сътрудник в службата.

Все пак информацията е с висока степен на класификация.”

Източник: e-novini.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.