Водещите новини
Home » Топ новини » Доц. Мангъров: Слагането на маска е все едно да отидеш на война, да сложиш картонена броня
Инфлацията покачи и възнагражденията на властимащите. 4803 лв. е вече минималната заплата на депутат от септември, като повишението спрямо юни е с 500 лв., става ясно от данните на НСИ за средната заплата. Депутатското възнаграждение е равно на три пъти от средното за държавната администрация от последния месец на всяко тримесечие, което за септември е 1601 лв. Но народните представители получават и по 15% за участие в комисия, което важи за всеки от тях. Имат и по 1% добавка за всяка година трудов стаж. Така за депутат с 20-годишен стаж, каквито са повечето народни избраници, заплатата става близо 6500 лв., изчислява “24 часа”. Най-високото възнаграждение сред държавниците взема президентът. С добавката за прослужено време заплатата на Румен Радев става над 15 хил. Шефката на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов получават с 50% повече от депутатите, или 7204 лв. С добавката за трудов стаж месечната заплата на Борисов скача до над 10 хил. лв. Министрите ще получават вече близо 6245 лв.

Доц. Мангъров: Слагането на маска е все едно да отидеш на война, да сложиш картонена броня

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Доцент Мангъров потвърди, че никога не е ходил с маска. Той обясни, че лекува инфекциозни болести от 1983 г. и много се дразни, когато някой се опитва да го учи как да се пази.

Инфекционистът каза, че носенето на шлем и ръкавици не е нужно и целта на целия този театър не е медицинска. „Слагането на маска е все едно да отидеш на война, да сложиш картонена броня и да си мислиш, че тя те пази! Това не се случва, това са приказки за малки зайчета!“, категоричен бе Мангъров.

Беновска разказа, че понякога ѝ се случва да види хора сами в колите си с маски и да ѝ правят знаци и тя да сложи маска. Мангъров отговори по този повод, че това е все едно да лежиш сам в леглото с презерватив.

Той обясни, че дори и да има няколко души в колата, пак носенето на маски е излишно, защото те дишат един и същ въздух. Според него маските създават измамно чувство за сигурност!

„А как си обяснявате, че Вие не сте се заразили с ковид?“, попита водещата. Гостът ѝ отговори, че всъщност се е заразил, но го е изкарал без симптоми. Направил си е тест за антитела и той е показал, че има антитела. Ковид е заболяване, което в 80% от случаите преминава с много слаби симптоми.

„Какво бихте препоръчали, кратко и ясно, на този, който ще оглави държавата от новите политици?“, попита Беновска. Мангъров отговори, че трябва да мислят преди всичко за българския интерес. А по отношение на пандемията – ние трябва максимално бързо да се върнем към нормалния си начин на живот.

Децата трябва да се върнат на училище, маските трябва да се махнат, тестовете на границите също трябва да отпаднат. Карантините на хора с положителни тестове също са безсмислени. Мангъров заяви:

„Не всеки, който му се намерят данни за вирусна бронхопневмония, трябва да влиза в болница, тя е част от COVID-19, а не усложнение, усложнението при COVID-19 се нарича дихателна недостатъчност, която се случва при много малка част от хората!“

Твоят коментар

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.