Home » Топ новини » Доц. Мангъров изригна-Даваме по 3000 лева, за да открием един, вкарват хора в отделенията за пари
Доц. Мангъров изригна-Даваме по 3000 лева за да открием един вкарват хора в отделенията за пари

Доц. Мангъров изригна-Даваме по 3000 лева, за да открием един, вкарват хора в отделенията за пари

Детският инфекционист доц. Атанас Мангъров отново изригна с бомбастични новини покрай коронавируса.

Според него в страната по отношение на епидемията не се случвало нищо особено и хора се вкарвали в болниците, за да се теглят пари за клиничната пътека за лечение на COVID-19, като намекна дори, че това се случвало насилствено.“Хоспитализираните са доста повече, но поради факта, че болниците са търговски дружества и трябва по някакъв начин да се издържат, те са заинтересовани всички положителни да ги вкарват в болница. Независимо дали имат нужда от това”, обяви Мангъров в интервю за “Trafficnews”.

Попитан за драстичното увеличение на броя починали от инфекцията в последните седмици, началникът на Детското отделение в столичната Инфекциозна болница коментира с това, че те били възрастни и с куп придружаващи заболявания, без да спомене жертви на вируса като 19-годишния Христо от Велико Търново, както и редица възрастни на около 40 г.

“За тези близо шест месеца вече в страната са починали около 60 000 души от всевъзможни други заболявания. От или с коронавирус са починали 480 души, или по-малко от 1%. За какво увеличаване на смъртността става дума? Имаме ли нов вирус, със сигурност хора умират със или от него, в повечето случаи със. Но в никакъв случай не може да се говори за някакъв мор, освен ако не искаме да виждаме нещата по този начин”, убеден е той.

По повод тревогата на СЗО, че само за ден в света са се заразили 300 000 пък Мангъров обяви, че нямало нищо такова, а се увеличавал само страхът. И обвърза ръста на инфектираните с… предстоящите избори в САЩ, предава Лупа.бг.

В последните дни на профила си във фейсбук Мангъров публикува редица дописки за руската ваксина “Спутник”, която Москва обяви за панацея. “Но неслучайно една от най-големите фирми – “Астра Зенека”, получи от Европейската комисия правото да бъде освободена от юридическа отговорност за евентуалните ваксини срещу COVID-19, които тя ще произведе.

Това означава, че каквито и нежелани реакции да се получат след прилагането на една такава ваксина, която в случая с „Астра Зенека” още не е направена, фирмата ще бъде освободена от отговорност. В страна като Русия, където очевидно ваксината се произвежда от държавата, е много трудно държавата да бъде съдена и да й бъде търсена някаква отговорност при евентуални нежелани постваксинални реакция”, коментира той.

Инфекционистът отново повдига и въпроса за тестуването у нас, което за него било безсмислено, защото се давали по между 600 и 700 хиляди лева на ден за PCR-и, а от тях като положителни се доказвали “едва” 200-300 души. “Значи даваме по 3000 лева, за да открием един?”, твърди той. И го нарича безумие, защото тези пари можело да се дадат за заплати на медиците.

Източник: За жената

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.