Home » България » Доц. Кунчев: Коронавирусът вече е навсякъде, дано не пропилеем всичко
Доц. Кунчев: Коронавирусът вече е навсякъде дано не пропилеем всичко

Доц. Кунчев: Коронавирусът вече е навсякъде, дано не пропилеем всичко

Огнищата на заразата с коронавирус ще бъдат затворени, независимо колко е напреднала заразата. Това увери в предаването „Панорама“ по БНТ доц. д-р Ангел Кунчев. Само че през това време ще възникнат нови, допълни той.

„Никой не си прави илюзия, че с каквито и да е мерки ще спре една въздушно-капкова инфекция. Това което правим е да държим заразата под контрол и да няма остър пик. Много ще бъде жалко, ако сега не устоим. И на мен ми се иска да изляза на зелено, но не бива.

Обмисляме да отворим парковете и планината, ако спазваме правилата.“, каза още д-р Кунчев.

„Дано не пропилеем всичко. Ще ви дам пример – една от къщите на морето през празниците се беше събрала компания от 26 човека. Това е безотговорно“, коментира той.

„Вероятно първата стъпка за облекчаване на мерките срещу коронавируса ще бъде отваряне на парковете и Витоша. Това ще стане, ако хората спазват правилата“, уточни д-р Кунчев.

Според него в момента мерките, които държат строго границите, започват да стават безсмислени.

„От кого се пазим, къде няма вирус? В Гърция, Турция, България, Румъния? Това тотално затваряне на границите вече се обезсмисли, то имаше смисъл, когато всяка една инфекция беше вносна. На този етап, може би след седмица-две ще се обезсмислят и тези мерки“.

Източник: plovdiv24

Твоят коментар

About clslavchev

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.