Водещите новини
Home » Горещо » Димана била Димитричка, Кичка се прекръстила на Кей Би, Кеми бяга от България като Лилия Маранни
Димана била Димитричка Кичка се прекръстила на Кей Би

Димана била Димитричка, Кичка се прекръстила на Кей Би, Кеми бяга от България като Лилия Маранни

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Естрадните легенди Силвия Кацарова и Камелия Тодорова са сменили най-много имена по време на кариерите си, пише „Телеграф“.

„Навремето, когато се роди бебе, събирали орисници – стари и мъдри жени. Всяка дава послание към вселената и кодирана на практика съдбата на това бебе. Една ме е кръстила Седае, което означава зов, друга ме нарекла Силвер – така се обръщаше майка ми към мен. В консерваторията ми казваха Санди. Силвия станах при смяната на имената при възродителния процес“, разказа Силвия Кацарова от LZ.

Когато бяга от България през 1983 година Камелия Тодорова е записана в италианския си паспорт като Лилия Маранни. Преди да се омъжи за мениджъра Майкъл Кунстман Камелия Тодорова има още един брак и в един от филмите е представена като Камелия Оливер – по фамилията на тогавашния й съпруг.

В Германия Кичка Бодурова пробива като Кита Борова, а десетина години по-късно. през 90-те. когато се мести в Америка се подвизава като Кей Би. Почти никой от почитателите й обаче не знае, че първото име с което я наричат всъщност е Красимира. Почти веднага след раждането й то е сменено след скандал с една от бабите. Бъдещата певица е наречена от родителите си на баба си Кица, която трябвало да я отглежда. „Аз Красимира няма да гледам. Ако ще се казва така си я гледайте вие“, изрепчила се наперената баба. Така майката и бащата на изпълнителката угодили на възрастната жена.

Детелина е името, което майката на Мая Нешкова планирала да даде на бъдещата музикална звезда. Любимката на няколко поколения обаче дошла с името си и родителите променили решението. Така изпълнителката на евъргрийна „Честит рожден ден“ на първи май има двоен празник, тъй като тогава отбелязва и именния си ден. На същата дата певицата сключва граждански брак с композитора Кирил Икономов.

Финалистката от „Гласът на България“, която се превърна в сензация с групата си „Керана и космонавтите“, всъщност се казва Юлия Йорданова. Керана се е казвала нейната прабаба. Юлия избрала това име, за да се съхрани от известността и това, което идва покрай нея. Керана е женският вариант на името Кирил, което означава господар.

Връзка с космоса има вече актрисата Елен Колева. Като енергитик тя ще се подвизава с името Елена Калева. Елена всъщност е рожденото й име , но когато започнала да пробива в родния шоубизнес махнала последната буква, за да бъде по-запомнящо се.

Другата известна дама в светските среди пък носи името на българския цар Ивайло. Първоначално родителите на най-известния мъж в женски дрехи у нас Елза Парини мислили да го кръстят Радослав, но брат му бил впечатлен от историята на царя свинар, за когото учили по история и настоял брат му да се казва Ивайло. В зората на демокрацията през далечната 1996 година се ражда и псевдонимът му Елза Парини, който произлиза от Лъвицата Елза.

Фолк певицата Димана не харесва рожденото си име Димитричка. Дълго време обмисля да го смени с псевдонима, но и до днес в личните си документи е записана като Димитричка.

С конкурс е избрано и името на още една пайнерка. Докато беше в конкурентната музикална компания „Ара“ Ваня Стоянова от ямболското село Бояново се подвизаваше като Ванеса, което бе запазено име на продуцентите. При преминаване в димитровградския гигант тя вече е Малката.

Ослепителната Емануела идва на бял свят с името Емилия.

Източник: Пловдив 24

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.