Водещите новини
Home » Живот » Деян Донков с разтърсващо признание за Ласкин: Иван го прогонил с пистолет от театъра на Армията
Деян Донков с разтърсващо признание за Ласкин

Деян Донков с разтърсващо признание за Ласкин: Иван го прогонил с пистолет от театъра на Армията

Деян Донков застава очи в очи с един от най-кошмарните си периоди всеки път, когато си помисли за Иван Ласкин, научи 365novini.

 Талантливото момче на българското кино и театър си отиде от този свят на 6 януари, само след дни ще се навърши година от загубата му.

В театралните среди тези дни стана ясно, че вечният Васко да Гама от село Рупча е причината талантът Деян Донков да напусне Театъра на Армията. И да се прехвърли в Народния театър, или поне така твърди известният режисьор Иван Добчев.

Във вестник Култура той разказва надълго как Ласкин обикалял военния театър с детски пистолет и се нахвърлял с повод и без повод на колегите си. В пристъп на ярост опрял револвера в лицето на Донков, когото Добчев определя като актьор номер 1 на България. И той бързо си намерил нова работа.

Всъщност Иван Ласкин и режисьорът дори стигнаха до съд, като непрекъснато си разменяха обиди, но Донков така и не пожела да коментира темата.

След смъртта на колегата си той обясни: „Имало е случай, в които съм виждал тази негова грубост и острота. И не ми е бил лицеприятен. Иван по-скоро искаше да се покаже, че е страшен. Понякога обществото те набеждава за чудовище и ти започваш да играеш по свирката му. А това не бива да става. Въпреки всичко Ласкин е светъл и добър човек. Казвам „е“, защото вярвам че някъде там продължава да „е“.

А Донков същност едва ли лесно се плаши от пистолети, при това детски, защото баща му бил полицай. Той споделя и до днес че чувства духа на баща си около себе си и го наглежда. Бащата на Деян и шеф на милицията във Видин, а след това и адвокат.

Напуска този свят от рак и умира в ръцете на сина си. Мъжът на Радина Кърджилова признава че е създавал доста проблеми на родителя си, когато полицаите го арестували, трябвало докладната началника си кого са хванали.

Родителите му били разведени а той живеел с баща си, затова се е чувствал пренебрегнат, пише вестник България Днес. Днес Деян Донков се гордея с двамата си сина, единият плод на любовта му с актрисата Анастасия Ингилизова, а другият от Радина Кърджилова.

Марица

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!