Водещите новини
Home » България » Депутати в жесток скандал за машинния вот – защо Радев протестира срещу начина, по който е избран
Депутати в жесток скандал за машинния вот

Депутати в жесток скандал за машинния вот – защо Радев протестира срещу начина, по който е избран

В остър сблъсък по темата „машинно гласуване“, което предстои да бъде дебатирано в Народното събрание извънредно утре, влязоха депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Христо Проданов от БСП по БНТ, научи 365novini.

Ние не отричаме машините по принцип, но тяхното включване в процеса на гласуване за местните избори прави този вот рисков, каза Ненков.

Всичко това е известно от четири месеца. Скъпо било изборното законодателство. Как няма да е скъпо, като няма устойчивост на правилата. С машините няма да има цапаници и разнсяне на чували и показване как да се манипулират изборите, както го направи кметът на Пловдив Иван Тотев, докото беше районен кмет, коментира Христо Проданов.

Парите не са проблем за държавата, ако ще се гарантира честен вот, каза по повод високия наем на машините за гласуване Александър Ненков. Той коментира и позицията на президента Радев, който е избран по същия начин, по който твърди, че сега ще се отнемат граждански права. Според Ненков е обидно да се коментират сравнения като тези за гласуване с цветни бюлетини и кебапчета. Проблемът с машините се свеждал и до това, че се създават административни тежести и проблемът излишно се политизира.

„Проблемът е в това, че когато партиите губят, започват да търсят всякакво оправдание, а изборният процес вместо да се облекчава, той става все по-сложен“, отбеляза в допълнение Александър Ненков.

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.