Home » Идеи » Даже в химическото не знаят този трик: Природна смес, 233% пъти по-ефикасна от белина! За искряща белота:
Даже в химическото не знаят този трик

Даже в химическото не знаят този трик: Природна смес, 233% пъти по-ефикасна от белина! За искряща белота:

Всички знаем, че след известно време белите дрехи се превръщат от снежнобяли в бледосиви.

Много хора използват синтетичня белина, за да предотвратят това, но всъщност го само влошава ситуацията. Белината унищожава дрехите и няма да получите резултатите, които искате!

Как да избелваме правилно дрехите?

Когато става въпрос за избелване на дрехи, има много различни естествени методи, които са били използвани през годините, които могат да ви помогнат да избелите дрехите си.

Така че, вместо да купувате белина и други химически продукти, които обикновено са скъпи и не са толкова ефективни, препоръчваме да използвате старомодна домашна смес. Един от най-лесните и достъпни начини за избелване на дрехите е калиев перманганат.

калиев перманганат

Изсипете 10 литра вода в голяма купа и добавете към нея няколко кристала калиев перманганат, докато водата стане розова. Не слагайте прекалено много калиев перманганат, тъй като водата не трябва да става тъмно лилава. След това трябва да изсипете 200 г препарат за пране във водата и не забравяйте да разбъркате добре. Поставете прането си в подготвената смес.

Увийте купата с найлонов плик. Оставете прането да седи 4-5 часа или просто за една нощ. Непременно натъркайте добре дрехите на сутринта. След това ги поставете в пералнята и изперете както обикновено. Можете също така първо да изперете дрехите си, преди да ги сложите в тази смес. В случай, че сте изпрали дрехите предварително, всичко, което трябва да направите, е да ги изплакнете с чиста вода и да ги закачите да изсъхнат.

Забележка. Можете да повтаряте този процес, докато дрехата стане напълно бяла и блестящо бяла. Резултатите ще ви зарадват!

избелване на дрехи със сода

Допълнителен съвет от 365 Новини:

Друго нещо, което може да ви помогне и е по-достъпно решение, е содата. Всичко, което трябва да направите, е да поставите 2-3 супени лъжици сода за хляб във вашия прах за пране.

Тази здравословна съставка също така намалява твърдостта на водата, което прави вашите перилни препарати по-ефективни. Много хора използват сода за хляб като заместител на белина.

Просто смесете содата с вашия прах за пране. Този метод е много полезен и както казахме, ще се изумите от резултатите!

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.