Home » Горещо » Дъщерята на Невена Коканова се омъжи: Актрисата не доживя да види зет и внук
Дъщерята на Невена Коканова се омъжи

Дъщерята на Невена Коканова се омъжи: Актрисата не доживя да види зет и внук

Единствената дъщеря на първата дама на българското кино Невена Коканова е минала под венчилото.

Теодора, известна с фамилията на баща си Любомир Шарланджиев, вече се представя и води по документи като Митова, научи 365novini.

За жалост обаче, покойната ѝ майка не доживя да я изпрати до олтара, нито да се запознае със зет или да гушне внуче. Макар Теодора да е далеч от сферата на изкуството, продължава да се стреми името ѝ да не потъва в забрава. За щерката на Коканова се знае, че се занимава с доходоносен бизнес с дърводобив, който процъфтявал. Известно време се говореше, че наследничката на голямата актриса се подвизава отвъд границите на България, но всъщност заедно със съпруга и сина си живеели у нас.

Родената през 1974 г. дъщеря на голямата актриса в публичното пространство е известна и като една от ковчежничките на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя е завършила икономика и след като напуска Сараите, се замогва. Освен мастит бизнес, щерката на Коканова придобива и два просторни мезонета в столичния квартал „Изток“, разполагащи с гаражи и мазета.

С дърводобив Тейчето, както я наричат близките ѝ, се захванала, когато разпродала имуществото на майка си и натрупала нужния капитал.

Първото, с което дъщерята на кинолегендата се прости, беше емблематичната ѝ вила в село Иглика. Теодора решила да се раздели с имота, защото ѝ напомнял за последните часове на майка ѝ през 2000 г. „Не искам отново да си представям последните ѝ дни. С мама си говорихме за лятото, когато отново ще седнем под дървото на село и ще си споделяме истории. За тези разговори така и не се намери време. Нея вече я няма. Затова предпочитам да се радвам на имота отдалече“, казва щерката на Коканова.

За щастие, къщата е откупена от близък до Невена човек – нейната най-голяма почитателка Кръстина Бербенкова.

Въпреки че познава баба си само от снимки и от разказите на Теодора, внукът на Невена Коканова е наследил изцяло таланта ѝ. Малкият Калоян вече се увличал по театъра и с интерес изучавал всички роли на великата актриса.

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.