Home » България » Д-р Тренчев изригна: Ние сме непокръстени езичници, дори не можем да сме фашисти или комунисти – жалка картинка
Д-р Тренчев изригна

Д-р Тренчев изригна: Ние сме непокръстени езичници, дори не можем да сме фашисти или комунисти – жалка картинка

Не виждам основание за оптимизъм за развитието на България. Това тежко откровение сподели пред Би Ти Ви почетният председател на КТ „Подкрипа“ д-р Константин Тренчев, научи 365novini.

„Познавам всички съсловия по принуда – от чистачката до всеки професор в БАН“, каза докторът. Въпросът на въпросите според него е защо българите не можем да се обединим. Отговорът според него е, че сме безкрайни индивидуалисти до степен на разрушителност.

Носители сме на разрушителност, на омраза, към всеки, който е успял. Искаме да го смачкаме и стъпчем.

„Ние сме непокръстени езичници“, категоричен е Тренчев. Затова стои въпросът за оцеляването ни. Клапанът е отворен, младите напускат държавата, а родените извън България българчета вече не знаят езика на родителите си и едва ли ще се върнат обратно въпреки надеждите, казва Тренчев.

„Нямаме ясна идея какво искаме да направим. Визията на семейството е да изучи децата и да ги прати навън. Няма я визията за общност. Ние дори не можем да сме фашисти или комунисти, а човешкото същество е единственото, което знае, че животът е краен. Все гледаме да се хванем за цивилизационен модел, но неефективно. Картинката е жалка“, анализира Тренчев.

Затова той се е оттеглил в науката. Категорично смята, че политиците отиват в политиката, за да направят пари, на тях им е досадно да правят нещо за хората. Нямат срам и съвест.

За Тренчев големите надежди са свършили още при Симеон Втори, когато е имало възможност системата да се обърне, но това не се е случило.

Тренчев вече търсел духовна хигиена, а българите трябвало да вземат отношение по управлението на премиера Бойко Борисов.

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.