Home » Здраве » Д-р Мандел е златен доктор! Откакто пробвах неговите препоръки, край с болките на врата, когато се схване!
Д-р Мандел е златен доктор! Откакто пробвах неговите препоръки край с болките на врата когато се схване!

Д-р Мандел е златен доктор! Откакто пробвах неговите препоръки, край с болките на врата, когато се схване!

Най-честата причина за схванат врат е прекаленото разтягане или схващане на мускулите. Тези мускули контролират третия и четвърти шиен прешлен.

Също така, тази скованост може да бъде предизвикана и от вродена аномалия.

Причини за болки във врата

– Когато се спи в грешна позиция – това води до напрежение в шията.

– Спортна травма на врата.

– Всяка дейност, която включва постоянно или рязко завъртане на главата.

– Лоша поза при работа с компютър или четене, както и по време на друга работа, която натоварва врата и раменете.

– Прекомерният стрес също води до напрежение в областта на шията.

– Неправилно положение на врата за дълъг период. Например, когато се говори по телефона, като се държи с помощта на рамото.

В допълнение, схващането на врата може да показва появата на по-сериозни заболявания. Има редица животозастрашаващи болести при човека, свързани с хипертонични мускулите на шията. В това число спада дори възпаление на мозъка, в резултат на инфекция или кървене в мозъка.

Възможни заболявания при чести болки във врата

– Остеохондроза на шийните прешлени
– Артрит на шийните прешлени
– Менингит
– Инсулт
– Възпаление на мозъка
– Паркинсонизъм

Макар и не всеки път, схванатият врат може да е придружени с повишаване на температурата. Тогава е препоръчително да се потърси медицинска помощ , за да се проверят тези симптоми. В крайна сметка, отлагането на консултация със специалист може да ви навреди сериозно, особено когато става въпрос за проблеми във врата и гърба.

Ако страдате от схванат врат, сигурно знаете, че това е не само въпрос на болка. Този неприятен симптом може да ви лиши от радостта и удовлетворението, което носят много ежедневни дейности.

Предлагаме ви видео на доктор Мандел, в която той показва няколко лесни упражнения, които облекчават болката, ако се правят всеки ден.

Доктор Алън Мандел е един от най-известните лекари не само в Маями, Флорида, но и в много други страни по света. Практикува медицина и помага на болните вече повече от 31 години. През последните няколко години доктор Мандел е и мотиватор. Тази дейност му дава възможност да пътува по света и да изнася лекции, свързани с опазване здравето на опорно-двигателната система. Развива и благотворителна дейност. С негови средства е построен пансион и училище за глухи и трудноподвижни деца във Филипините.

„Най-голямата ми страст в живота е да помагам на децата със специални нужди, като им давам любов и образование.“

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.