Home » Здраве » Д-р Комаровски посочи жестока грешка при миенето на маските
жестока грешка при миенето на маските

Д-р Комаровски посочи жестока грешка при миенето на маските

Пандемията от коронавирус е в разгара си и въпреки че някои от европейските държави вече опитват да свалят извънредните положения, в които се намират страните им, за всички е ясно, че тази зараза няма да ни остави скоро намира, научи 365novini.

Трябва да се приспособим и да я преборим, а за целта трябва да поддържаме висока лична хигиена и да спазваме социална изолация.

Правителството за втори път, този сякаш окончателен за сегашната ситуация, наложи задължителното носене на маски навън, като превенция, защото всеки може да е болен и да не знае, а така да зарази околните.

Недостиг на маски и консумативи за дезинфекция вече няма, но как всъщност да употребяваме всичко това?

Д-р Евгений Комаровски разкри една голяма грешка, която допускат много хора, в опита си да почистят маските си за многократна употреба. Лекарят обясни и какъв е най-добрият начин да дезинфекцираме маските си.

Според него не е необходимо да почистваме маската по специален начин, а това че някои слагат маската си във вода, която преваряват или я бутат в микровълновата с алкохол, е напълно грешно.

„Просто ги преперете на ръка с почистващ препарат и ги проснете някъде, за да изсъхнат“, каза Комаровски.

„Може да използвате всякакви почистващи препарати, дори такива за миене на съдове и такива, предназначени за бяло пране. Може да накиснете за малко маската, а след това да я прострете“, каза той.

Според него е по-добре да преперете дори маска за еднократна употреба и да я използвате, отколкото да ходите въобще без такава.

„Ако сте над 60 години, ако сте със затлъстяване, пушите, имате хипертония – носете си маските. Пазете себе си и околните, това е отговорно“, смята той

jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.