Водещите новини
Home » България » Д-р Колчаков: Сега плащаме цената на Коледно-новогодишните купони
Д-р Колчаков: Сега плащаме цената на Коледно-новогодишните купони

Д-р Колчаков: Сега плащаме цената на Коледно-новогодишните купони

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“В нашата болница, както практически и в големите софийски болници, а виждам и че в страната е така, вече нарастващата тенденция на болни и превишаващия брой на тези които изписваме, доведе до липса на легла.

За да влезе някой – друг трябва да бъде изписан здрав или да имаме смъртен случай“, заяви в студиото на „Здравей, България“ д-р Иван Колчаков, анестезиолог и реаниматор в УМБАЛ „Софиямед“.

По думите му свободни легла няма. „Всеки час даваме информация в РЗИ и всяко свободно легло се заема. Имахме разкрити 150 легла за лечение на COVID-19“, посочи той. След заповедта на здравния министър в лечебното заведение са разкрити нови и сега броят им е 180.

„Надяваме се тези 10 дни да пречупят кривата за заболеваемостта. Все още не сме достигнали пика на ноемврийската втора вълна на пандемията. Но какво ще стане – следим всеки ден“, подчерта доктор Колчаков.

Според него на ситуацията не може да се гледа моментно. Пандемията все още не е преминала и резултатите ще се видят след нейното приключване.

„Безспорно има пряка връзка между коронавируса и смъртността, ако една нация е във водещи позиции в негативната класация по заболеваемост и смъртност по сърдечно-съдови и онкологични заболявания.

През ноември имахме период, през който смъртността беше два пъти по-голяма спрямо същия месец на предходната година. Което показва, че коронавирусът въобще не е за подценяване. От тази гледна точка трябва да се държим отговорно. Сега плащаме цената на Коледно-Новогодишните купони“, категоричен е медикът.

По отношение на лечението на COVID-19 той сподели и кои са медикаментите, които дават добри резултати срещу вируса.

Твоят коментар

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.