Home » Топ новини » Д-р Илиев от Берн: Не слушайте наглите и опасни лъжи на Мангъров за К-19!
Д-р Илиев от Берн: Не слушайте наглите и опасни лъжи на Мангъров за К-19!

Д-р Илиев от Берн: Не слушайте наглите и опасни лъжи на Мангъров за К-19!

Развитието на пандемията COVID-19 е стряскащо, а в България то е изпуснато от контрол. Изказванията на доц. Атанас Мангъров са ненаучни и опасни.

Такава позиция изрази живеещият в Швейцария български лекар Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория в университета в Берн.

„Не си играйте с една много сериозна болест, която в момента в България е изпусната от контрол. Няма никакво значение дали вярвате в инфекцията или не, подходете интелигентно и носете (ако не вярвате, просто като подсигуряване) маска, мийте ръце, спазвайте дистанция и проветрявайте помещенията.

Не знаем какво е поведението на вируса при минусови температури, но това, което виждаме при само няколко градуса захладняване, е стряскащо и много сериозно.“ – пише д-р Илиев в профила си във Фейсбук, информира news.bg.

„Изказванията на Мангъров за Ковид, за маските, за рисковете и борбата с Ковид са неверни, категорично не отговарят на медицинския консенсус и са подчертано опасни за здравето ви.

Мангъров е детски инфекционист, реално не работи с Ковид болни, в клиниката си няма интензивно отделение и е виждал тежки случаи само по телевизията. Какво му се иска на човек е едно, какво казва науката е съвсем друго.

Категорична нагла лъжа на Мангъров е, че науката мисли като него – научният консенсус по отношение на Ковид е на противоположното мнение“ – констатира българският учен.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.