Home » Топ новини » Д-р Динко Петров: PCR тестът не е диагностичен метод!
Д-р Динко Петров: PCR тестът не е диагностичен метод

Д-р Динко Петров: PCR тестът не е диагностичен метод!

В опитите да се отсее политиката от истинската медицина ви показваме коментари на различни специалисти, които не са политически обвързани.

Ковид 19 има пандемичен размер, но няма пандемия от него, тъй като има нисък процент на смъртност. С PCR тест може да се открие дори една частица от вирус. Т.е. ако се окажете положителен, вие имате в носоглътката си поне един вирус на Ковид. Ако имате грипоподобни симптоми и сте PCR положителен, значи е възможно да сте болен от Ковид 19, но може да сте болен от грип или друг рино вирус.

Това коментира във видеополслание варненският семеен лекар д-р Динко Петров, който е с дългогодишен опит.

Ето ви и един пример – ако влезете в моя кабинет, веднага ще заключите, че аз съм лекар, нали!? Т.е. вашия тест почти на 100% ще потвърди, че съм лекар. Но на въпроса какъв лекар съм, вие бихте ли твърдели на 100% каква ми е специалността, само защото сред инструментите ми сте забелязали например един скалпел?

Тоест PCR теста не е диагностичен метод. Тоест този метод може само да ви посочи само разпространението на даден вирус, а не заболеваемостта от него, коментира лекарят.

Какво още казва, гледайте във видеото:

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.