Home » Живот » Цяло стадо крави измря мистериозно край Бистрица
Цяло стадо крави измря мистериозно

Цяло стадо крави измря мистериозно край Бистрица

Умряло стадо крави шокира жители на дупнишкото село Бистрица, които са истински притеснени от намерените трупове на животните, научи 365novini

10-те тела на мъртвите млекодайни били намерени край реката.

“Нямаме престава на кой са кравите, но те се бяха натръшкали на брега на реката край местността „Пазар дере“. Веднага подадохме сигнал до кмета, тъй като сме притеснени да не тръгне някоя зараза. Все пак ние и цялата околия използва водата от тази река. Животните бяха около десетина и с издути кореми“, разказаха бистричани.

Кметът за селото Кирил Огненски потвърди, че е получил такъв сигнал и обяви, че труповете на животните вече са загробени. „Няма как да зная каква е причината за смъртта на животните, но съм уведомил всички институции и сме предприели действия по обезпаразитяване на района. От животните са взети проби, чийто резултат очакваме“, коментира Огненски.

Местни ветеринари смятат, че основната причина за смъртта на животните били огромните температурни разлики.

„Ако в селото е 35 градуса, то в тази местност става много по-ниска температурата. Предполагам, че и това е причината, макар че до излизането на резултатите можем само да гадаем“, обясни ветеринар от Дупница.

Бистричани пък подозират, че е възможно някой злосторник да е примамил животните и да ги е отровил. „Преди години в тоя район кравите и конете ги убиваха вълци. Сега обаче те не нападат. Надяваме се по-скоро да разберем какво се е случило, за да сме спокойни“, твърдят още жители на село Бистрица.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.