Home » България » Цяла България говори за пожарникаря Тодор Колев
Цяла България говори за пожарникаря Тодор Колев

Цяла България говори за пожарникаря Тодор Колев

Младият мъж е от три години буквално в огъня и не би сменил професията си въпреки опасностите, разбра 365 Новини

Огнеборец от Разград спаси от пожар малко диво зайче. Снимката с безпомощното животно в ръцете на мъжа беше споделена многократно в социалните мрежи. Преди четири дни пожарникарите в Разград получават сигнал за десетки декари горящи треви, намиращи се близост до слънчогледово поле и жилищни сгради от краен квартал.

„Вятърът беше силен и си променяше постоянно посоката. Теренът е доста пресечен и не можеше да се ползва тежка техника. Всичко беше на ръка – с тупалки и жива сила”, разказа пожарникарят Тодор Колев.

Тодор Колев от РазградС колегите му се опитват да локализират огъня, когато виждат безпомощно малко диво зайче.

„Беше уплашено. Явно се беше нагълтало с дим. Инстинктът му е да стои на едно място. То, всъщност, не беше само. Бяха две зайчета, но това беше склонно да го хванем и отнесем от опасността”, разказа Тодор пред Нова телевизия.

Огнеборецът отнася зайчето на безопасно разстояние и го пуска. Благодарение на Тодор Колев животното оцелява. Пожарникарят предупреждава, че в не малко случаи огънят убива много животни. Тодор е от три години буквално в огъня. Не би сменил професията си въпреки опасностите.

„Това е една от най-мъжкарските професии и смятам, че наистина е призвание”, сподели той.

Източник: Флагман

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.