Home » България » Цветан Недялков от КуКу Бенд победи рака! Ето и прекрасното му семейство (снимка)
Цветан Недялков от КуКу Бенд победи рака! Ето и прекрасното му семейство (снимка)

Цветан Недялков от КуКу Бенд победи рака! Ето и прекрасното му семейство (снимка)


Такива истории няма как да не бъдат разказани! Китаристът на „Ку-ку бенд“ Цветан Недялков победи рака и сбъдна една от мечтите си – да стане родител на прекрасно момченце, научи „365novini„.

„Така е. Преборих лимфом през 1997 г. Лекувах се четири години. Имах огромния късмет, че съм част от „Ку-ку бенд“, защото музиката ми беше като отдушник. Излизайки от болницата, ходех на участия, забавлявахме се и така не мислех за болестта. Имах работа през цялото време, не съм оставал вкъщи. Това ме крепеше да продължавам напред“, призна китаристът преди време в предаването по Би Ти Ви „Търси се“

С днешна дата, след поредните добри резултати, Цецо се опитва да мисли само положително.

„Непрекъснато съм зает, ежедневието ми е пълно, затова не мисля за лоши неща“, обяснява оптимизма си талантливият Недялков.

Недялков е от най-талантливите китаристи в България. В следствие на тежката химиотерапия със съпругата му имат проблеми да се сдобият с дете. Обикалят по доктори близо десет години, преди да срещнат д-р Георги Стаменов. Той е този, който пръв им дава надеждата, че нищо не е загубено.

„Бяхме се поизмъчили доста, защото други доктори казваха, че нямаме никакъв шанс. Накрая решихме да осиновим дете, но въпреки това продължихме да пробваме и чудото стана“, казва още Цветан в предаването на Би Ти Ви „Търси се“. Мартин се ражда след шестия опит инвитро и вече е на шест години.

Със съпругата си Незабравка Цветан е от ученическите си години. Сключват брак през 1993 г.

Семейството на Цветан Недялков„Тогава беше най-голямата криза – имаше само мляко и хляб по магазините, а ние се женим, с какъв акъл“, смее се китаристът. Незабравка е преподавател в Нов български университет по моден дизайн. И тя като мъжа си миналата година защити докторантура. Синът им Мартин през април стана на шест години. Като по-мъничък той често отива при баща си, докато свири, и започва да пипа струните. Сега вече, докато Цветан работи по аранжименти на компютъра си, малкият застава пред него и сам иска да натиска копчетата по клавиатурата. Засега не проявява музикални заложби.

Музикантът е щастлив със семейството си

„Но е здрав физически, силен, може би към спорта ще се насочи. Той е изключителен антипод на баща си – много е контактен, иска всичко да види, а аз съм по-затворен“, разказва Цветан, който смята, че един от греховете му е, че не е водил малкия в студиото на „Шоуто на Слави“ въпреки подканянето на водещия.

В последните няколко години един от най-добрите китаристи в България се възприема и в друга роля – на преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

„Стилови особености при интерпретацията на акустична и електрическа китара в края на ХХ и началото на XXI век“. Това сложно заглавие е на научния труд, с който той става доктор в консерваторията. В същия ден и друг негов колега и близък приятел от от „Ку-ку бенд“ – Иван Стоянов, представя докторската си теза, само че неговата е на друга тема. Цветан преподава на студентите по дисциплината „Китара“. Занимава се с всеки поотделно, защото предметът му е практически.

Все пак основното занимание на китариста си остава свиренето в „Ку-ку бенд“ и в „Шоуто на Слави“ всяка делнична вечер. В него Цецо се включва преди 20 г. Когато влиза в групата, си мисли, че е малко несериозна работа. Всичко се случва след обаждане от Слави Трифонов. По това време той вече е с Евгени Димитров, който познава Цветан Недялков от казармата – двамата са хористи към ансамбъла на Строителни войски.

„Не го познавах – той е от Плевен, завършил тамошното музикално училище, пък аз – софийското. Веднага се харесахме, защото Маестрото слушаше музиката, която и аз харесвах – рок и прогресив рок – „Йес“, „Тото“. Веднага си допаднахме“, спомня си Цветан.

По времето, когато му се обажда Слави, китаристът се е върнал от чужбина. Работи в Норвегия, Финландия, Швеция. Заминава с група LZ и в началото трябва да свирят по кораби, но договорът се проваля и те започват работа по заведения. Там Цветан вижда за първи път какво е шоубизнес. Бързо разбира, че свиренето по ресторанти не е за него, и след няколко месеца се прибира в София.

„Евгени казал на Слави за мен и той ми се обади да се видим. И така се оказах в „Ку-ку бенд“ вече 20 години“, спомня си Недялков.

Покрай шоуто успява да сбъдне и мечтата си да свири с големи музиканти като Ал ди Меола и Дзукеро.

Баничар със съдружник

Съвсем наскоро китаристът от „Ку-ку бенд“ отвори баничарница със съдружник. Партньор му е негов приятел от детските години – Мирослав Цонковски, и всъщност имат две баничарници. Освен тази в центъра на София държат още една в Студентски град. Цветан не меси баниците.
„Но съм ги пробвал – имаме страхотни майстори“, смее се той.

Често черпи колегите си от „Ку-ку бенд“ с тестените закуски, защото те много ги харесват. Инвестиционното дружество на Цецо с партньора му Цонковски се занимава и с още нещо – със строителство и продажба на жилища в кооперация в „Люлин 10“.

„Това са бизнес начинания, но не се възприемам като бизнесмен“, казва Недялков.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.