Home » България » Цвета Караянчева: Гербът на НРБ ще бъде премахнат скоро
Цвета Караянчева: Гербът на НРБ ще бъде премахнат скоро

Цвета Караянчева: Гербът на НРБ ще бъде премахнат скоро

Гербът на Народна република България върху фасадата на сградата на бившия Партиен дом, където ще работят депутатите от тази есен, ще бъде премахнат скоро, увери председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното заседание, предаде БГНЕС.

Председателят подчерта, че това се е оказало конструктивно много сложно и твърде скъпо, но увери, че този нежелан символ от времето на социализма скоро няма да го има върху фасадата. „Ако не по времето на настоящето Народно събрание, на следващото“, смята тя.

„Това преместване беше дълго обсъждано и трудно осъществено. Чисто емоционално за повечето от нас бе тъжна раздяла с историческата сграда на парламента от 1884 с нейната красота, скромност и липса на помпозност.

Погледната отвън, настоящата сграда е всичко друго, но не и скромна“, подчерта Караянчева и допълни, че най-неоспоримото нейно предимство е, че предлага далеч по-голяма работна площ.

„Не сградите, не тухлите, мраморът или бетонът определят качеството на работа на един парламент. Определят го хората“, заяви тя пред депутатите.

В началото на заседанието председателят пожела ползотворна работа на депутатите, която да осъществяват в интерес на българските граждани.

Източник: Факти

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.