Home » България » Четеш и плачеш: Лекарка от Спешна помощ с покъртителен разказ за катастрофата със загиналите ученици край Русе
Четеш и плачеш: Лекарка от Спешна помощ с покъртителен разказ за катастрофата със загиналите ученици край Русе

Четеш и плачеш: Лекарка от Спешна помощ с покъртителен разказ за катастрофата със загиналите ученици край Русе

Лекарка от Спешна помощ написа покъртителен разказ във Фейсбук за трудностите на професията и за тежкия сблъсък със смъртта. 

Яна Цветкова става неволен свидетел на вчерашната катастрофа с ТИР и два трупа, която окървави пътя край Русе.

Произшествието е станало в района на бившето КТМ. Сблъскали са се ТИР и три леки автомобила.

Ето какво разказва самата лекарка, която се е отзовала на сигнала за тежкото произшествие:

„Нощно дежурство! Започва с ПТП. Сръбчето! О да…, 100% е ТИР и е правил обратен завой. Линейките, които вече са там, искат още един екип. Летим със 130 км. (Шофьорът след 2 месеца ще пише обяснение защо е превишил скоростта, засечен от камерите).

Едва изпреварваме голф, а ограничението е 70 км. След кръговото на Безмитна зона вече има колона от коли в дясната лента.

Защо обаче ТИР да не е решил, че може да кара отляво??? Той е по-тарикат от всички. След секунди… много хора и много светлини! Линейки, пожарна, полиция! Лекарят, пристигнал, преди нас, ориентирал се в обстановката, нарежда кой какво да прави.

Две от пострадалите вече са в линейка и летят към болницата. Пожарникарите режат седалката, за да можем да измъкнем жената зад волана, която е с признаци за живот, но не знаем състоянието й.

Лекарят от втория екип оглежда дясно стоящите и само поклаща глава. Тази гледка… това е най ужасното!

Пристигат родители и крещят –  къде са децата! Не знаем за кого питат. За тези, които пътуват към болницата или тези, които никога няма да видят.

Миризма на масло, кръв и болка! Много болка! Пътуваме към болницата с младо красиво момиче с пръстен на лявата ръка, може би годежен!“

Източник: Блиц

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.