Home » Здраве » Бях на санаториум в Павел Баня за дисковата херния. Една баба там ми каза рецепта – чудо, трябва ви само чесън!
Бях на санаториум в Павел Баня за дисковата херния. Една баба там ми каза рецепта – чудо трябва ви само чесън!

Бях на санаториум в Павел Баня за дисковата херния. Една баба там ми каза рецепта – чудо, трябва ви само чесън!

Павел баня е град, който се намира в Южна България в област Стара Загора. Градът, който е национален балнеоложки център, е широко известен с лечебните си минерални води.

От седемте естествени сондажни източника бликат минерални води с температура от 50 до 61 градуса. Един от проблемите, които хората лекуват в Павел баня, е дискова херния. Това е разместването на деформиран междупрешленен диск. Индикатор за такава херния са повтарящи се болки в тялото, най-вече в областта на кръста.

При такива болки трябва да се вземат веднага мерки, защото заболяването води до други сериозни усложнения – затруднява се функционирането на сърцето, може да се появят болести като гастрит, ишиас, хроничен бронхит, нарушава се също кръвообращението на мозъка, което пък допринася за развитието на инсулт.

Ето обаче една рецепта от народната медицина, която също може да ви помогне – трябва да си направите компрес с чесън.

За целта начукайте 300 грама обелен чесън и го поставете в стъклен буркан с винт. Сипете вътре 150 мл спирт (може също да използвате водка или домашна ракия). Затворете с капачка и оставете сместа за 10 дни, като през това време разклащайте буркана.

След това трябва да намажете болното място с лечебната отвара и да поставите върху него парче вълнен плат. След това увийте с шал, за да са загрее мястото и оставете през цялата нощ, докато спите.

Забележка:

Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.