Водещите новини
Home » България » Божков с две присъди от соца: Откриха документ в касата му СНИМКИ
Божков с две присъди от соца

Божков с две присъди от соца: Откриха документ в касата му СНИМКИ

Регистрационна бланка за криминалистическа регистрация и оръжие бяха намерени при претърсване на офис на Васил Божков, научи 365novini.

Извършваните действия по разследването – претърсвания и изземвания, са извършени в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата, съобщиха от прокуратурата.

В заключена каса е намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация – образец №5 на лицето В.Б. На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда.

Божков с две присъди от соца

 

Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката.

Във връзка с иззетата от офисните помещения на обвиняемия оригинална бланка, Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи:

Регистриран ли е бил криминалистически В.Б. в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации;съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им; има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето В.Б., ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

Божков с две присъди от соца

Марица

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!