Водещите новини
Home » България » Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца
Борисов: В света има демографска криза а ние строим нови училища защото има повече деца

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Заради демографската криза в света, ние се радваме, че трябва да строим нови училища, защото има повече деца. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на правителството.

Коментарът му беше по повод отпускането на 2 млн. лв. по тригодишната програма на МОН за изграждане на детски градини, ясли и училища.

С министър Каракачанов в тази криза не даваме само пари за хеликоптери, танкове, самолети и всичко останало, а и за образователната инфраструктура, коментира още министър-председателят.

Борисов за пореден път подчерта, че пандемията, която преживява света, е най-тежката в историята, а икономическата криза е „най-тежката от войната“. Премиерът обаче направи и нов извод за ситуацията с ковид: „Сега с жертвите, които дава света, може да достигнем лоши рекорди и в тази посока“.

По програмата на МОН за нова образователна инфраструктура ще бъдат построени 11 изцяло нови училища, а 36 ще бъдат надградени. Ще има нови 35 детски градини и ясли. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години. В същото време само за миналата година на Столична община сме отпуснали 65 млн. лв. С тези средства в София ще се открият 23 градини.

1,8 милиона лева отпусна правителството за закупуването на нова медицинска апаратура за болницата в Гоце Делчев.

„Така се решава голям проблем за Гоце Делчев и за МБАЛ „Иван Скендеров“, която обслужва 70 000 души. Партньорството ни с местната власт е в името на хората. Няма значение партийната принадлежност на кметовете. Важно е единствено здравето и спокойствието на хората“, коментира във Фейсбук премиерът Борисов.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.