Водещите новини
Home » България » Борисов: Ще направим средната заплата 2000 лева, но преди това храмовете и джамиите
Борисов: Ще направим средната заплата 2000 лева но преди това храмовете и джамиите

Борисов: Ще направим средната заплата 2000 лева, но преди това храмовете и джамиите

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Премиерът Бойко Борисов посети храм-паметник „Рождество Христово“ в Шипка. Той се включи на живо, предава Дир.бг.

Министър-председателят получи благодарствен знак от Старозагорската митрополия заради средствата, отпуснати от правителството, за възстановяването на камбанарията.

Кубетата на Храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка вече сияят с ново осветление, монтирано от община Казанлък. Обновлението бе приветствано лично от Старозагорският митрополит Киприан, който припомни, че жестът на общината идва в навечерието на 120-годишнината от освещаването на храма през септември 1902 година.

Премиерът Борисов получи благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм паметника Рождество Христово в град Шипка.

„Идват на 3 март веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате.

Това е наше задължение, да го направим“, заяви при посещението си Борисов. Той припомни, че камбанарията била в изключително лошо състояние и всеки момент можела да падне.

Той напомни за помощта, оказана от кабинета и на други храмове в страната с думите: „За нас вашите молби са заповед“.

Премиерът заяви, че в следващите четири години БВП ще стигне до 100 млрд. лв., а средната работа заплата 2000 лв., санирането също щяло да продължи.

„Още 1-2 месеца трябва да се справим с пандемията. До следващите 4 години, вчера правихме разчети, ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро. 196 млрд. лв. мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме управлението, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд.

Коронавирусът ни спря за една година“, заяви премиерът. И допълни: „Убеден съм, че постигнем поне 2000 лв. средната работна заплата и нагоре, ще продължим санирането, но на първо място са църквите, манастирите и джамиите, защото искам всички да са спокойни и да се отдадат на вярата“.

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.