Home » Горещо » Борислав Лазаров: Гладувам заради прогнозата за времето
Борислав Лазаров

Борислав Лазаров: Гладувам заради прогнозата за времето

От края на юли, където и да отиде, бившият репортер на Би Ти Ви Борислав Лазаров чува все един и същ въпрос: „Какво ще е времето утре?”, научи 365novini.

Макар че не е професионален синоптик, вече втори месец Боби е водещ на прогнозата за времето. Той успя достойно да замести веселяка Емил Чолаков като лице на прогнозата за времето. Опитният журналист с школуван глас веднага допадна на зрителите с разчупения си начин да съобщава прогнозата, научи HotArena.

В продължение на 17 години като репортер на Би Ти Ви, Лазаров е направил десетки репортажи, а темите му са от разностранни области – наука, технологии, открития и обикновени любопитни случки. Когато през май забавният Емо Чолаков напусна екипа, за да работи в РВД на софийското летище, ръководството на телевизията започнало да се оглежда за негов достоен заместник. Търсели също толкова колоритен водещ, по възможност мъж. Когато шефовете се спрели на него, Боби Лазаров искал малко време, за да обмисли поканата.

„Това е още един начин да разказвам интересни неща, а не да е само едно съобщаване на факти. Освен това пак мога да разказвам любопитни истории и да представям прогнозата по малко по-различен, полезен и интересен за хората начин. В новото студио на Би Ти Ви имаме всякакви технически възможности, с които да показваме и разказваме, това, което се случва. Това ми дава нови възможности иза професионално развитие, а и това, което правя, да доставя удоволствие на мен и зрителите”, признава Лазаров.

Единствената трудност, която срещнал, започвайки работа като синоптик, била свързана с външния му вид. Шефовете му били недоволни от огромното му тегло, тъй като зрители се жалвали, че Боби закрива картата на България, когато чете прогнозата. Началниците на Лазаров го помолили да се подложи на спешна диета, за да свали поне 20 кила.

„Теглото ми се оказа голям проблем. Истината е, че прекалявам с храната. Имам сериозен проблем с апетита и не мога да издържа нито едно диета. Лаком съм си… Трябва да се бръсна много по-често, отколкото преди”, коментира Боби с характерното си чувство за хумор. Преди да го пуснат в дъблоките води с първата му прогноза в централната емисия новини, Боби репетира заедно с Натали Трифонова и Станислава Цалова. Синоптичките го ориентират кога в коя камера да гледа и как да застане, за да не закрива картата с градусите.

Още от дете Боби проявявал интерес към киното и астрономията. „Започнах да се уча да чета заради киното. Когато гледахме филм с мама и татко, те ми четяха в ухото субтитрите. Исках да разбирам всичко сам. Това беше силен мотив да се науча да чета бързо. Бях закърмен с „Полицаят от Сен Тропе”, „Мистър Питкин”, „Лимонаденият Джо”. Как съм се смял на тия филми – луд кикот”, спомня си Боби.

Любимите му филми, които гледал по няколко пъти били сагата на Спирбърг „Междузвездни войни” и детската фантастика „Извънземното”. Лазаров си купувал всички списания, свързани с планетите, космоса и звездите. Въпреки огромния му интерес към астрологията, физиката и математиката никак не му вървели в училище, затова се ориентирал към друга професия.

Работил е какво ли не, преди да акостира в телевизията. Докато бил ученик продавал вестници. След като завършил хуманитарна гимназия в Пловдив, започнал работа като диджей. После станал рекламен агент и музикален оформител в пловдивския куклен театър. Работил и в пловдивското радио „Атланти”, където имал собствено предаване. Мечтаел да стане актьор и кандидатствал куклена режисура в НАТФИЗ, но не го приели, защото обявили нулева година за прием. На следващата година Боби кандидатствал в друга специалност – „Кинознание” и този път късметът бил на негова страна. Преди да попадне в телевизията, дълги години Лазаров работил като радиожурналист. След като се дипломирал, получил покана от радио „Витоша”. След това се преместил в „Експрес”, а когато получил покана да стане репортер в Би Ти Ви, изобщо не се колебал и приел.

Борислав Лазаров все още не е чул Марша на Менделсон, макар че от няколко години има сериозна приятелка. Тя е негова колежка, но работи като редактор в конкурентна телевизия. Двамата живеят заедно с бялата малтийска болонка Алиса. Миниатюрното кученце вече е направило своя телевизионен дебют в предаването „120 минути” по Би Ти Ви. Преди седмица Боби предизвика истинска сензация, появявайки се на малкия екран, гушнал своята домашна любимка. Синоптикът обясни, че появата им заедно е заради Световния ден на кучето. Лазаров дори даде напътствия на зрителите как да се грижат за своите четирилапи приятели по време на летните жеги. Алиса се държа прилично и не изложи своя стопанин. Въпреки че на екрана се сменяха снимките на различни кучета, болонката запази хладнокръвие и не излая нито веднъж, пише Уикенд.

Хотарена

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.