Home » Живот » Бонка от „Пътят на честта“ мизерствала 5 години
Бонка от „Пътят на честта“

Бонка от „Пътят на честта“ мизерствала 5 години

Прочулата се като злата свекърва от сериала „Пътя на честта“ актриса Галя Александрова в продължение на 5 години не получила нито една роля и била пред просешка тояга, научи  365novini.

Новата роля на екранната Бонка в продукцията на Маги Халваджиян била като спасителен пояс за актрисата, преминала през 9-те кръга на ада. Заради разправии с колектива на старозагорския театър, където Александрова се води на щат от години, тя била репресирана и не я пускали на сцената твърде дълъг период от време.

Когато ръководството се сменило, директорът отишъл да ѝ иска прошка, но тя не склонила глава.

„Отказах да дам прошка. И му го казах в лицето. Аз съм от тези актриси, които не си лягат с режисьорите, за да имат роли. Нито им правят подаръци. Нито пък ги обслужват. На никого не съм била досега обслужващ персонал. Но съм крайно разочарована не само от това, което в момента става в старозагорския театър, но и в театъра изобщо.

Всички колеги на така наречената средна възраст сме буквално като изхвърлени. Това е манталитетът на българина!“, признава с тъга неотдавна любимката на старозагорската публика Александрова, която зрителите на „Пътят на честта“ определят като Джаро в пола заради свирепата ѝ героиня.

5-те години безработица съвсем обаче не са най-трудните за актрисата, която била на косъм да загуби живота си след зверска катастрофа.

Бързайки за среща с близката си приятелка Стоянка Мутафова, екранната Бонка и спътниците ѝ катастрофират челно с цистерна, която не ги вижда заради гъстата мъгла. Страховитият сблъсък се случва на 14 септември 1995 г., навръх магичния Кръстовден. И до днес актрисата вярва, че именно Божият кръст я е запазил жива.

„Никой не вярваше – и близките ми, и лекарите, че ще мога да се възстановя. С 22 шева на главата. Два месеца на екстензия. После раздвижвания. Но любовта ми към театъра, личната ми дисциплина, оптимизмът ми бяха причината да се върна и пак да играя.

И когато доктор Братоев и покойният вече голям ортопед д-р Пройчев дойдоха да ме гледат в театъра в една постановка, след като стъпих на сцената след тази катастрофа, буквално не вярваха на очите си, че такова чудо може да стане с мен“, спомня си Александрова.

Ретро

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!