Home » Живот » Бонка от „Пътят на честта“ мизерствала 5 години
Бонка от „Пътят на честта“

Бонка от „Пътят на честта“ мизерствала 5 години

Прочулата се като злата свекърва от сериала „Пътя на честта“ актриса Галя Александрова в продължение на 5 години не получила нито една роля и била пред просешка тояга, научи  365novini.

Новата роля на екранната Бонка в продукцията на Маги Халваджиян била като спасителен пояс за актрисата, преминала през 9-те кръга на ада. Заради разправии с колектива на старозагорския театър, където Александрова се води на щат от години, тя била репресирана и не я пускали на сцената твърде дълъг период от време.

Когато ръководството се сменило, директорът отишъл да ѝ иска прошка, но тя не склонила глава.

„Отказах да дам прошка. И му го казах в лицето. Аз съм от тези актриси, които не си лягат с режисьорите, за да имат роли. Нито им правят подаръци. Нито пък ги обслужват. На никого не съм била досега обслужващ персонал. Но съм крайно разочарована не само от това, което в момента става в старозагорския театър, но и в театъра изобщо.

Всички колеги на така наречената средна възраст сме буквално като изхвърлени. Това е манталитетът на българина!“, признава с тъга неотдавна любимката на старозагорската публика Александрова, която зрителите на „Пътят на честта“ определят като Джаро в пола заради свирепата ѝ героиня.

5-те години безработица съвсем обаче не са най-трудните за актрисата, която била на косъм да загуби живота си след зверска катастрофа.

Бързайки за среща с близката си приятелка Стоянка Мутафова, екранната Бонка и спътниците ѝ катастрофират челно с цистерна, която не ги вижда заради гъстата мъгла. Страховитият сблъсък се случва на 14 септември 1995 г., навръх магичния Кръстовден. И до днес актрисата вярва, че именно Божият кръст я е запазил жива.

„Никой не вярваше – и близките ми, и лекарите, че ще мога да се възстановя. С 22 шева на главата. Два месеца на екстензия. После раздвижвания. Но любовта ми към театъра, личната ми дисциплина, оптимизмът ми бяха причината да се върна и пак да играя.

И когато доктор Братоев и покойният вече голям ортопед д-р Пройчев дойдоха да ме гледат в театъра в една постановка, след като стъпих на сцената след тази катастрофа, буквално не вярваха на очите си, че такова чудо може да стане с мен“, спомня си Александрова.

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.