Home » Топ новини » Бойко Борисов: Само за 6 месеца съсипа всичко, което градяхме с години!
Бойко Борисов: Само за 6 месеца съсипа всичко което градяхме с години!

Бойко Борисов: Само за 6 месеца съсипа всичко, което градяхме с години!

Само за 6 месеца съсипаха всичко, което с години направихме. За 6 месеца се видя какво могат. 4 пъти повече платихте за ток, никакви мерки, никакви ваксинационна кампания, рекорд на починалите и днес.

Това каза бившият премиер пред симпатизанти. А ние, понеже сме от симпатизантите, симпатизираме много на това изказване и задаваме няколко симпатични въпроса.

Първо, възможно ли е за 6 месеца да се съсипе всичко, което Борисов е направил?

Убедено твърдим – не е възможно. Защото ако е възможно, това говори много зле за направеното. Ако някой може за 6 месеца да съсипе всичко, което си направил за 10 години, значи не е да си направил прекалено много, много бързо това разрушение, не излиза сметката. В случай, че приемем – а ние го приемаме със симпатия – как бившият премиер е проявил изключителен градивен талант, то би трябвало хората срещу него да могат да проявят еквивалентния деструктивен гений.

Но този деструктивен гений не може да бъде по-голям от Борисовия талант за градеж, защото този талант е максималният. И съответно, когато тези две равни сили – на градеж и разруха – се сблъскат, в най-добрия случай би станало така, че да отнеме точно 10 години, за да се разруши онова, което за 10 години Борисов е изградил.

В противен случай оспорваме основни закони на политическата физика и стигаме до парадокс: за да може за 6 месеца да се разруши направено от Борисов, то значи той е направил много малко. Но тъй като той не би приел, че е направил много малко, няма как направено да се разруши за толкова бързо.

Второ, възможно ли е пък Борисов да използва стари инерции, които не е успял да напусне?

Например, казвайки това, в него да проговаря добре работещият рефлекс, който години наред отправяше покана да разчетем настоящ провал като минал на Станишев? Припомняме: ГЕРБ непрекъснато трябваше да оправят онова, което Станишев е забъркал, и ако ГЕРБ не успееха да го оправят, то бе защото Станишев твърде лошо го е забъркал. Така държавата беше осъдена на злокобни рестарти. Таман Борисов прекара 3 години и половина в управлението, и дойде БСП за три месеца – веднага всичко се изтрива като бърз дилийт в кошчето и се налага да минат още четири години, за да се върнем към старото постижение.

Иначе хора като Пeeвски разцъфваха и през двата мандата – специално за това никакъв рестарт нямаше. Но според нас тъкмо това става в момента: Радев е новият Станишев, с тази разлика, че все още няма човек, който да не е забелязал разликата.

Трето: Предвид тези хронологични парадокси трябва да имаме особени очаквания към изборите, които да претеглим добре.

Ей тия 6 месеца дето минаха например – това гласи калкулацията – ще им трябват четири години управление от Борисов, че да може да се реставрира разрушеното и да се завърне към построеното. Тоест: през 2025-та година България би трябвало да изглежда така, както изглеждаше в началото на 2021, в последните месеци на ГЕРБ. В случай обаче, че през 2025-та ГЕРБ вземат да загубят изборите и дойде друг на власт, то страната отново е изправена пред заплахата да минат едни опустишителни 6 месеца.

И какво правим тогава?

Ето какво – гласуваме за ГЕРБ през въпросната 2025-та, за да може през 2029-та нещата да се върнат такива, каквито са били в края на 2024-та, тоест – малко остана, фокусирайте се – са били в крайна сметка същите като през пролетта на 2020-та. Само по този начин ние можем да напредваме напред във времето; подобно на парадокса с Ахил и костенурката и подобно на политическия му вариант в слогана за реда и хаоса. Как да решите този парадокс ли?

Нямаме идея. Но ще ви трябват поне 6 месеца да помислите.

Автор: Райко Байчев

Източник: Актуално

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.