Home » Топ новини » Бойко Борисов пред жени ГЕРБ: Ако не се върна власт, идва апокалипсис
Бойко Борисов пред жени ГЕРБ: Ако не се върна власт идва апокалипсис

Бойко Борисов пред жени ГЕРБ: Ако не се върна власт, идва апокалипсис

Поредно досадно дълго и изпълнено с отровени лъжи изявление направи бившият премиер от СИК Бойко Борисов. Възможност му даде форум в Пловдив, организиран от женската организация на шайката ГЕРБ.

Вождът на мафиотската партия безцеремонно си присвои дискусията и в продължение на 40 минути плашеше присъстващите с черни предричания за българската държава и политика.

Към изявата го подтикна и ласкателното отношение на наскоро избраната за председател на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова. „Г-н Борисов, вие сте достатъчен за изключително още по-голяма зала, защото вашата харизма изпълва залата, а вашата сила ни мобилизира още повече”, обърна се почтително Йорданова към партийния бос.

Най-напред експремиерът се засили към болезнената тема за смъртността от ковид, за която, откакто падна от власт, той обвинява служебните правителства на президента Румен Радев и, в частност, здравният министър Стойчо Кацаров.

„Средно по 100 човека на ден българи почиват. Все едно няма никакви ваксинации, никакви ваксинационни планове. В същото време, цяла Европа отвори, защото населението им е 60-70 процента ваксинирано. Българите гинат! Защото Румен Радев и Кацаров експериментират – нов модел!”, гръмко обяви Радев.

Както винаги, Баце заобиколи мрачните статистики от миналата година, когато страната страдаше от хаотичните мерки на кабинета му спрямо пандемията. Той косвено обвини и медиите, че работят в полза на служебното правителство, защото поставяли ваксинацията като „седма, осма новина”, тоест, нещо маловажно.

Играта „прехвърли вината на следващия в Министерски съвет” Борисов продължи и с енергийната криза. Повод му обвинението на Румен Радев към ГЕРБ, че е заложила капани в енергийната система на страната, в които сега пада неговият кабинет.

„12 години цената на тока, не 12 дена, г-н кандидат-президент Радев, а 12 години имахме най-ниския ток, най-ниския газ като цена! А когато със стотинки дръпнеше ценатата на горивата, имаше протести и обширни репортажи за скока на цените”, едвам не подскочи водачът на ГЕРБ от стола си.

И предрече, че до края на годината ще достигне 500 лв. Цялата му тирада беше насочена към това да убеди хората в едно твърде невероятно твърдение – че българската енергетика може да е била здрава и стабилна при неговото управление и да се е сринала буквално за няколко месеца, след като властниците в Министерския съвет са се сменили.

След което дойде любимият за Борисов момент – бюджетният излишък по негово време, или както той го нарича – „мазнинката на държавата”, и настоящият дефицит. „12 милиарда имахме фискален резерв и бюджетен излишък.

Единствената тема беше колко още и къде още да дадем пари – дали за ягоди, дали за малини, дали за биволи или да строим инфраструктура”, обяви той. И направи втора мрачна прогноза: „Бюджетният дефицит ще отиде на минус осем!” А всъщност проблемите с дефицита започнаха още по негово време.

Оттук прескочи към темата за пенсиите, за да уплаши и хората в третата възраст. „Мили мои, ние ви гарантирахме 50 лева, докато тече кризата. Те, за да се направят на интересни, ви излъгаха, че ще добавят 120 лева. Само че – татко ще ми купи колело, ама друг път ще ми купи!

Излъгаха ли ви? Излъгаха ви! Сега ви казвам – януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте диктатора! Това мога да се обзаложа с всеки!” Под диктатора имаше предвид президента, когото често обвинява в авторитарни наклонности, защото не се подаде на мафиотския маниер на статуквото.

Източник: Народ

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.