Водещите новини
Home » България » Бойко Борисов: Комунистите ни преследваха на Великден и ходехме тайно, а сега са първи в църквите
Бойко Борисов: Комунистите ни преследваха на Великден и ходехме тайно

Бойко Борисов: Комунистите ни преследваха на Великден и ходехме тайно, а сега са първи в църквите

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Премиерът Бойко Борисов посети храм „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма, става ясно от видео в профила му във „Фейсбук“.

Заедно с министър-председателя са министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, на социалната политика Деница Сачева и представители на местната власт.

На днешния Антоновден министър-председателят запали свещ за здраве в църквата. Той си спомни и за покойния проф. Божидар Димитров. Именно той заедно с премиера Бойко Борисов са основните дарители на храма.

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ бе осветена от Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай през 2014 г. Инициатор на построяването му е настоящия кмет на селото Васил Черпелийски. Борисов заяви, че католическата общност у нас е една от най-съвестните и ще посети и католическата катедрала в града.

„Едно време не смеехме да ходим на църква и сега се радваме, че вие правите всичко за храмовете“, каза местна жителка. Борисов заяви, че помни това време и като дете той също потайно е ходил с майка си на Великден да пали свещички за здраве.

„Тогава комунистите ни преследваха, а сега са първи в храмовете. Като почнат да се кръстят и да се молят, все едно цял живот това са правили, ред не можеш да хванеш от тях да си запалиш свещ. Смешно е и жалко и затова и не ходя аз на Великден да се показвам пред камерите“, каза още премиерът.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.