Водещите новини
Home » България » Бойко Борисов: Комунистите ни преследваха на Великден и ходехме тайно, а сега са първи в църквите
Бойко Борисов: Комунистите ни преследваха на Великден и ходехме тайно

Бойко Борисов: Комунистите ни преследваха на Великден и ходехме тайно, а сега са първи в църквите

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Премиерът Бойко Борисов посети храм „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма, става ясно от видео в профила му във „Фейсбук“.

Заедно с министър-председателя са министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, на социалната политика Деница Сачева и представители на местната власт.

На днешния Антоновден министър-председателят запали свещ за здраве в църквата. Той си спомни и за покойния проф. Божидар Димитров. Именно той заедно с премиера Бойко Борисов са основните дарители на храма.

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ бе осветена от Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай през 2014 г. Инициатор на построяването му е настоящия кмет на селото Васил Черпелийски. Борисов заяви, че католическата общност у нас е една от най-съвестните и ще посети и католическата катедрала в града.

„Едно време не смеехме да ходим на църква и сега се радваме, че вие правите всичко за храмовете“, каза местна жителка. Борисов заяви, че помни това време и като дете той също потайно е ходил с майка си на Великден да пали свещички за здраве.

„Тогава комунистите ни преследваха, а сега са първи в храмовете. Като почнат да се кръстят и да се молят, все едно цял живот това са правили, ред не можеш да хванеш от тях да си запалиш свещ. Смешно е и жалко и затова и не ходя аз на Великден да се показвам пред камерите“, каза още премиерът.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook